תושבי קרית השרון היקרים ,
קודם כל אציג את עצמי בכמה מילים…
אני מרים בת 30 ומשהו (מי סופר…) נשואה לחצי השני ואמא לשניים מקסימים,חובבת אפיה מגיל צעיר וכיום בעלת עסק קטן של אפיה ביתית ואיכותית בשם iBake ,חלק מכם כבר מכירים ומי שלא, אז עכשיו אתם יודעים אני אופה ומכינה על פי הזמנות מראש בלבד כך שהכל אישי, טרי, טעים ואיכותי.
בנוסף אני חולקת ומשתפת את האהבה שלי לתחום האפיה דרך הבלוג www.ibake.co.il מוזמנים לבקר,יש שם מתכונים וסיפרים יפים בשפע.
כתושבת קרית השרון גאה אני לוקחת חלק בפרויקט האתר החדש של השכונה ואני אהיה פה באופן קבוע כל שבוע עם מתכון טעים של עוגה,מאפה או לחם….אז תתרגלו
היום נתמקד במתכון של עוגת גבינה אפויה עשירה או בשמו הלועזי New York cheese cake –עוגת גבינה ניו יורקית.
קודם כל כמה טיפים חשובים להצלחת העוגה:
בגדול, מחלקים את עוגות הגבינה לשתי קבוצות –עוגות גבינה אפויות ועוגות גבינה לא אפויות.
לכל אחת מן העוגות מתכון יחודי לה שתלוי במדינה ובאיזור ממנה נאפתה.
עוגת גבינה בסגנון הניו יורקי היא אחת מהן ולפי דעתי אחת הטעימות .
העוגה מבוססת על גבינת שמנת ,ככה שמנה ככה טעימה, ביצים וחלמונים שמוסיפים למרקם העשיר והחלק של העוגה.
1-לעוגות גבינה האפויות מומלץ להשתמש בגבינה שאחוז המים שלה כמה שיותר נמוך (לדוגמה: גבינת טוב טעם),ניתן גם לסנן גבינה לבנה רגילה למשך לילה. עודף נוזלים בעוגת גבינה גורם לתפיחה ולקריסה לאחר האפיה.כשמסננים את הגבינה אחוז המוצקים בגבינה גדל והעוגה יוצאת יותר יציבה.
2-לעוגות בסגנון ניו יורק (כמו זאת) מומלץ לא לבחוש יותר מדי ולהקפיד שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר כך שלא יווצרו בועות אוויר לא רצויות שפוגעות במרקם הצפוף של העוגה.
3-לעוגות גבינה אפויות,מומלץ תמיד לאפות בחום נמוך (130-140) ולזמן ארוך יחסית.זה יבטיח אפיה מדוייקת וימנע תפיחה וקריסה לא רצוייה.
החומרים לתבנית או רינג של 20 ס"מ קוטר
לתחתית:
150 ג עוגיות מרוסקות (אפשר עוגיות פטי בר,עוגיות לוטוס
50 ג חמאה מומסת
למילוי קרם גבינה:
750 ג גבינת שמנת (פילדלפיה,נפוליאון)-אני משתמשת בגבינת שמנת של חברת גד במשקל
150 ג סוכר
20 ג קמח = 2 כפות
גרד מלימון
כפית תמצית וניל או משחת וניל
3 ביצים +2 חלמונים
125 ג שמנת חמוצה
לציפוי:
80 ג שמנת חמוצה
40 ג סוכר
אופן ההכנה:
1-מדביקים לשולי התבנית רצועות נייר אפיה (נדבק עם קצת חמאה מומסת)
2- מרסקים את העוגיות ומערבבים אותן עם החמאה המומסת.
3-מכניסים את הפירורים לתבנית ומהדקים אותם היטב לתחתית וקצת מעל.מכניסים למקפיא בזמן שמכינים את קרם הגבינה.
-4 במערבל עם וו הגיטרה מערבבים קצת את גבינת השמנת על מנת שהיא תהיה חלקה.מוסיפים את כל החומרים אחד אחד ובין כל הוספה ערבוב קצרצר על מנת לא להכניס יותר מדי אוויר לתערובת:
לפי הסדר מוסיפים סוכר,קמח, גרד לימון, וניל, ביצים אחת אחת, חלמונים ולבסוף שמנת חמוצה.
-5מכניסים את תערובת הגבינה לתבנית עם הפירורים.
-6מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 130 מעלות עם תבנית מים בתחתית (לאדים),ואופים למשך שעה-שעה וחצי
-7מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים להצטנן.
-8מכינים את הציפוי: מערבבים 80 ג שמנת חמוצה עם 40 ג סוכר ומפזרים מעל העוגה.
-9מכניסים למקרר לכמה שעות טובות (מומלץ ללילה שלם) ומגישים.
מוזמנים לבקרבבלוג שלי וכמובן בפרופיל העסקי שלי באתר
שלכם מרים.
קרדיט לתמונה www.ibake.co.il