קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
עדכונים חדשים:
  • מפינתה של אביטל פישלר
  • מכבי מהרגע הראשון
  • פרויקט לאומי "משפצים באחדות"
  • כנס הראשון מסוגו לבני נוער בישראל בתחום רפואת חלל התקיים בטכנודע חדרה
  • תפאורת ענק ביציע: יוזמה להנצחת אוהדי בית"ר שנפלו מאז ה-7/10
  • אסוּפָה – פסטיבל תנועה ואמנות חיה
  • עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה
  • פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח
  • נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים
  • נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים
קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
ראשי » מתכונים » עוגת גבינה ניו יורקית

עוגת גבינה ניו יורקית

מאי 31, 2014 10:51 pm אין תגובות

תושבי קרית השרון היקרים ,

קודם כל אציג את עצמי בכמה מילים…
אני מרים בת 30 ומשהו (מי סופר…) נשואה לחצי השני ואמא לשניים מקסימים,חובבת אפיה מגיל צעיר וכיום בעלת עסק קטן של אפיה ביתית ואיכותית בשם iBake ,חלק מכם כבר מכירים ומי שלא, אז עכשיו אתם יודעים  אני אופה ומכינה על פי הזמנות מראש בלבד כך שהכל אישי, טרי, טעים ואיכותי.

בנוסף אני חולקת ומשתפת את האהבה שלי לתחום האפיה דרך הבלוג www.ibake.co.il מוזמנים לבקר,יש שם מתכונים וסיפרים יפים בשפע.

כתושבת קרית השרון גאה אני לוקחת חלק בפרויקט האתר החדש של השכונה ואני אהיה פה באופן קבוע כל שבוע עם מתכון טעים של עוגה,מאפה או לחם….אז תתרגלו 

היום נתמקד במתכון של עוגת גבינה אפויה עשירה או בשמו הלועזי New York cheese cake –עוגת גבינה ניו יורקית.

 

 

קודם כל כמה טיפים חשובים להצלחת העוגה:

בגדול, מחלקים את עוגות הגבינה לשתי קבוצות –עוגות גבינה אפויות ועוגות גבינה לא אפויות.
לכל אחת מן העוגות מתכון יחודי לה שתלוי במדינה ובאיזור ממנה נאפתה.

עוגת גבינה בסגנון הניו יורקי היא אחת מהן ולפי דעתי אחת הטעימות .

העוגה מבוססת על גבינת שמנת ,ככה שמנה ככה טעימה, ביצים וחלמונים שמוסיפים למרקם העשיר והחלק של העוגה.

1-לעוגות גבינה האפויות מומלץ להשתמש בגבינה שאחוז המים שלה כמה שיותר נמוך (לדוגמה: גבינת טוב טעם),ניתן גם לסנן גבינה לבנה רגילה למשך לילה. עודף נוזלים בעוגת גבינה גורם לתפיחה ולקריסה לאחר האפיה.כשמסננים את הגבינה אחוז המוצקים בגבינה גדל והעוגה יוצאת יותר יציבה.

2-לעוגות בסגנון ניו יורק (כמו זאת) מומלץ לא לבחוש יותר מדי ולהקפיד שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר כך שלא יווצרו בועות אוויר לא רצויות שפוגעות במרקם הצפוף של העוגה.

3-לעוגות גבינה אפויות,מומלץ תמיד לאפות בחום נמוך (130-140) ולזמן ארוך יחסית.זה יבטיח אפיה מדוייקת וימנע תפיחה וקריסה לא רצוייה.

החומרים לתבנית או רינג של 20 ס"מ קוטר

לתחתית:
150 ג עוגיות מרוסקות (אפשר עוגיות פטי בר,עוגיות לוטוס
50 ג חמאה מומסת

למילוי קרם גבינה:

750 ג גבינת שמנת (פילדלפיה,נפוליאון)-אני משתמשת בגבינת שמנת של חברת גד במשקל
150 ג סוכר
20 ג קמח = 2 כפות
גרד מלימון
כפית תמצית וניל או משחת וניל
3 ביצים +2 חלמונים
125 ג שמנת חמוצה

לציפוי:

80 ג שמנת חמוצה
40 ג סוכר

אופן ההכנה:

1-מדביקים לשולי התבנית רצועות נייר אפיה (נדבק עם קצת חמאה מומסת)
2- מרסקים את העוגיות ומערבבים אותן עם החמאה המומסת.
3-מכניסים את הפירורים לתבנית ומהדקים אותם היטב לתחתית וקצת מעל.מכניסים למקפיא בזמן שמכינים את קרם הגבינה.
-4 במערבל עם וו הגיטרה מערבבים קצת את גבינת השמנת על מנת שהיא תהיה חלקה.מוסיפים את כל החומרים אחד אחד ובין כל הוספה ערבוב קצרצר על מנת לא להכניס יותר מדי אוויר לתערובת:
לפי הסדר מוסיפים סוכר,קמח, גרד לימון, וניל, ביצים אחת אחת, חלמונים ולבסוף שמנת חמוצה.
-5מכניסים את תערובת הגבינה לתבנית עם הפירורים.
-6מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 130 מעלות עם תבנית מים בתחתית (לאדים),ואופים למשך שעה-שעה וחצי
-7מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים להצטנן.
-8מכינים את הציפוי: מערבבים 80 ג שמנת חמוצה עם 40 ג סוכר ומפזרים מעל העוגה.
-9מכניסים למקרר לכמה שעות טובות (מומלץ ללילה שלם) ומגישים.

מוזמנים לבקרבבלוג שלי וכמובן בפרופיל העסקי שלי באתר

שלכם מרים.

קרדיט לתמונה www.ibake.co.il

 

שיתוף

נשמח אם תגיבו עם הפייסבוק שלכם

תגובות

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כתבו לנו
כתבות אחרונות
מפינתה של אביטל פישלר

מפינתה של אביטל פישלר

מכבי מהרגע הראשון

מכבי מהרגע הראשון

פרויקט לאומי "משפצים באחדות"

פרויקט לאומי "משפצים באחדות"

כנס הראשון מסוגו לבני נוער בישראל בתחום רפואת חלל התקיים בטכנודע חדרה

כנס הראשון מסוגו לבני נוער בישראל בתחום רפואת חלל התקיים בטכנודע חדרה

תפאורת ענק ביציע: יוזמה להנצחת אוהדי בית"ר שנפלו מאז ה-7/10

תפאורת ענק ביציע: יוזמה להנצחת אוהדי בית"ר שנפלו מאז ה-7/10

לייק כבר עשיתם?
תגיות
אאוריקה פארק אוויר ואווירה אורט יד-לבוביץ איצטדיון נתניה אלון אהרון ראש מינהל אכיפה אלי דלל בארון של שרון בית ספר לאה גולדברג היכל התרבות נתניה ועד תושבי קרית השרון חורשת הסרג'נטים טלי מולנר יריד עסקים כללית כללית קריית השרון לאה גולדברג לימור מאמו מאור דאיה מגן דוד אדום מורשת זבולון מכבי קריית השרון מכבי שרותי בריאות מרים פיירברג-איכר מרכז אלון משטרה קריית השרון משטרת נתניה משמר השכונה משמר השכונה קריית השרון מתחם רוגובין פדרמן סינמה סיטי מתכונים מתכונים קרית השרון נדלן נתניה עידית שטיין קוקוש עיריית נתניה פלנתניה קופת חולים כללית קורונה בנתניה קרית השרון רואה חשבון אריאל גורן קריית השרון רכישה קבוצתית רפי ימין שושה גולן שירי חגואל סיידון שירלי קליין
הרשם לניוזלטר שלנו

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן