רומניה – ינואר 2016 – טיול מועדון הקרניבורים.
יום שישי – ( היום הראשון לטיול )
בוקר הנסיעה החל בשעה חמש בבוקר ברציף תחנת הרכבת.
כולם מתייצבים עם מצב רוח טוב, נרגשים ומצפים לבאות. ההגעה לנתב"ג עוברת במהירות.
הטיסה חולפת לה בנועם רב למרות החום וה מחנק ב Airbus עד שמישהו מפריח את השממה. (מעניין מי זה)….
12:20 המטוס מנמיך טוס, כולם מתעוררים לתחושת הרעידות במטוס.
מהחלון רואים נוף של ארץ קרירה.
השעה 12:30 נוחתים בבוקרשט, בחוץ כפור אימים.
התחלנו את הטיול – לוקחים את המכוניות ונוסעים אל העיר סינאייה ( Sinaia ).
אחרי נסיעה של שעה וחצי נכנסנו למסעדת בשרים
Cabala schiori בסינאייה לארוחת צהריים. הטמפרטורה הייתה אפס מעלות ושלג קל ירד החל לרדת.
למנה ראשונה טעמנו את "המנה הלאומית" של רומניה, הלא היא : מרק צ'ורבה.
פירוש המילה צ'ורבה – חמוץ . ובישראל בדרך כלל מדובר על מרק המכיל ירקות ועלי צמח
הלאושטיאן. המנה העיקרית הייתה סטייק פילה סינטה עם תפוחי אדמה בחמאה, לצד יין מרלו משובח. קינחנו בעוד "מנה לאומית" – פפנאש : סופגניה מתוקה המוגשת עם רוטב דובדבנים ושמנת חמוצה.
לאחר הארוחה המשכנו בדרכינו, כאשר פתיתי השלג היורד מלווים אותנו, אל מלון "ספורט וספא" בפויאנה ברשוב. שם נכנסנו כולנו יחד לג'קוזי רותח, מתחת לכיפת השמיים, כאשר הטמפרטורה סביבנו היא מתחת לאפס. מהג'קוזי, דרך שביל השלג, דילגנו אל הסאונה החמה והמהבילה. וממנה למקלחת קרח. סיימנו את היום בארוחת ערב משובחת. התמונות מספרות לכם הכל.
אחרי זה המשכנו לארוחת ערב קולינארית. התמונות אומרות הכל.
יום שבת – לאחר ארוחת הבוקר המשובחת, יצאנו לטיול ג'יפים. למרות הקור המקפיא זכינו ליהנות מנוף ההרים המושלגים, המדהימים ביופיים.
משם המשכנו לעיירה בראן ( Bran ). עשניו סיור שווקים. והמשכנו לארוחת צהריים אותנטית בבית כפרי באזור מאגורה.
את הערב בילינו במסיבת שלג שפתחה את עונת הגלישה. ובה זכינו לראות מיצג מרהיב של גולשים, בשילוב מופע לפידים וזיקוקים. תענוג שהגיע במקרה. זכינו כבר אמרתי ?
משם קינחנו בשירותי הספא של המלון. ואיך לא, ארוחת ערב במלון כיד המלך.
את היום סיימנו במועדון "אינגל'ה" עם בירות, והרבה התלהבות מכמויות השלג שהחלו לרדת.
יום ראשון – לאחר ארוחת הבוקר, ובשלג הכבד עשינו את דרכינו לבוקרשט. בדרך עצרנו ברשת "ג'מבו", בה יש מגוון גדול של צעצועים וכלי בית, במחירים ללא תחרות.
נהיינו רעבים, והגענו למסעדת Carul De Bere השוכנת במבנה מדהים. התפריט מגוון, והמחירים בהחלט סבירים. הזמנו מ"ס פלטות בשרים. ויש גם ארוחה עסקית במחיר של 20 לאו (מבטאים את זה ליי), המוגשת עד השעה 18:00. ( 1 לאו = 1 ₪ ). איכות הארוחה לעומת זאת הייתה בינונית. הקינוחים היו מעולים ! שירות אדיב, ותגובות חיוביות לישראלים.
בבוקרשט לנו במלון "ראדיסון" . חדרים מרווחים, ובריכה מחוממת, ולצידה בריכת Hot Tub נהדרת, עם זרמי ג'ט חזקים. וכל זה מתחת לכיפת השמיים, כאשר שלג מכסה את האדמה, והטמפרטורה 10- מעלות. חוויה מדהימה !
ארוחת הבוקר במלון עשירה ומגוונת. ומיץ התפוזים שנסחט טרי על השולחן ע"י המלצרים, ממכר. בלילה ניגשנו אל קזינו ATENA הנמצא בסמוך למלון. עלות הכניסה היא 50 לאו ( = 50 ₪ ), ומקבלים ז'יטון בונוס בסכום של 50 לאו. הקזינו היה עמוס לעייפה. עם עשן סיגריות מכל עבר.
יום שני – יצאנו לטיול בעיר העתיקה, כאשר כל העיר מכוסה בשכבת שלג עבה, והולכי הרגל מפלסים את דרכם בשבילי המדרכה הצרים. והנה, הגיעה זמנה של ארוחת הצהריים –
אותה אכלנו במסעדת קצבים שנקראת : Vacamuuu . מסעדה המתמחית במגוון בשרים, אך בעיקר בנתחי אנגוס, והמבורגרים מנתח אנטריקוט. המחירים יקרים יחסית, אולם ניתן להזמין נתחים במשקל של חצי קילו עד קילו, ולחלוק.
בשעות הערב נסענו אל הקניון הגדול של בוקרשט – AFI . קניון ענק, שניתן להעביר בו בקלות ארבע שעות. מחירי המותגים זולים ביחס למחירים בארץ. ויש גם סופר עם מגוון עצום. ושוב – בהשוואה לארץ, המחירים הם בערך שליש. חובה לבקר !!!
בערב ניסינו את מזלנו בקזינו הנמצא במרחק 15 דקות הליכה מהמלון:
LA GRANDE VIA CASINO . גם כאן עלות הכניסה היא 50 לאו. וכמו בכל בתי הקזינו, יש בופה אוכל מגוון לרשות המהמרים. הפעם המקום היה מרווח, ולא עמוס באנשים. מעט ישראלים, ודילרים מקצועיים.
אין תמונות כי אסור לצלם בקזינו
יום שלישי – היום האחרון לטיול ובו פסגת הטיול : מסעדת הבשרים OSHO . מסעדת בשרים מצוינת, עם מגוון מנות.
עם נתחים טריים ונתחים מעושנים. שירות מקצועי ומעלה, הכולל סיור במקרר הבשרים, והסבר על כל נתח בשר עם המלצה. מרק היום עולה 9 לאו. ושאר המחירים סבירים ביותר.
מכאן המשכנו ישירות לשדה התעופה, עם זיכרונות מעולים של חוויה משובחת ביותר !
נשמח לתגובות.
מאור ומועדון הקרניבורים.