קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
עדכונים חדשים:
  • עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה
  • פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח
  • נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים
  • נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים
  • פורים ברשות הטבע והגנים
  • מובילים גם בתרבות: נתניה נבחרה לארח את הכנס הארצי של כלי ההקשה בישראל
  • תלמידי תיכון "שרת" נתניה קיימו בוקר של פעילות מרגשת, עם ניצולי שואה מעמותת "עמך" בסניף נתניה
  • דרושים במכבי
  • ד"ר פיראס אבו דריס מומחה לרפואת דחופה
  • הכל על תכנית הגולף מאת אריק מירובסקי-תושב השכונה
קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
ראשי » מתכונים » בריאות – יתרונות הפרות היבשים ומתכונים לט"ו בשבט

בריאות – יתרונות הפרות היבשים ומתכונים לט"ו בשבט

פברואר 4, 2015 11:01 am אין תגובות

 

עדיף פירות יבשים למרות שהם מכילים הרבה סוכר על פני "נשנושים" אחרים, כיוון שהם מכילים סיבים תזונתיים, סידן וברזל

ד"ר אולגה רז, ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל

ט"ו בשבט, חג האילנות, מתקשר אצלנו לשולחן עמוס בפירות יבשים. זהו מנהג שנשמר מימי הגלות: היהודים אכלו בחג זה פירות יבשים לזכר פירות ארץ ישראל. בקבוצת הפירות היבשים ישנם הפירות ה"קלאסיים" כמו תמר, שזיף, משמש, בננה, צימוקים ותאנים אליהם הצטרפו במהלך השנים פירות נוספים מקיווי ועד תות שדה.

 

 

מה היתרונות ומה החסרונות של הפירות היבשים?

יתרונות של פירות יבשים

  • תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים – סיבים תזונתיים חשובים לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול ומניעת עצירות.  בפן זה בולטים במיוחד שזיפים ותאנים. מי שסובל מנטייה לשלשולים – רצוי שימנע מפירות יבשים מחשש להחמרה.
  • תכולה גבוהה של מינרלים כמו סידן, ברזל ואשלגן
  • תכולה גבוהה של פיטוכימיקלים (חומרים צמחיים שקשורים בסיכון מופחת למחלות כרוניות כמו מחלות לב וכלי דם) – לדוגמא: צימוקים עשירים בביופלבנואידים שמסייעים באיזון רמות כולסטרול ושיפור זרימת הדם וכן להפחתת סיכון למחלות לב; שזיפים ומשמשים עשירים בבטא קרוטן – נוגד חמצון חזק.

חסרונות של פירות יבשים

  • תכולה גבוהה של סוכר
  • ערך קלורי גבוה
  • תוספת חומרי עיבוד שונים – לדוגמא: צבעי מאכל, תרכובות גופרית (עלולות לגרום לתגובות אלרגיות והתקפי קצרת באנשים עם רגישות)

טיפים לצריכת פירות יבשים

  1. הכל עניין יחסי – למרות הערך הקלורי הגבוה ברור שפירות יבשים עדיפים על פני נשנושים אחרים עוגות, עוגיות, חטיפים ושוקולד
  2. עדיף טבעי – פירות יבשים טבעיים כמו צימוקים, שזיפים ומשמשים עדיפים על פני פירות שמכילים תוספת של סוכר כמו פפאיה, אננס ובננה – אלו מהווים ממתק לכל דבר ועניין
  3. לא לשכוח לרחוץ – איננו יודעים מהיכן הגיעו הפירות ובאילו תנאים יובשו ולכן מומלץ לרחוץ את הפירות היבשים היטב אפילו במים חמים – זה גם מנקה וגם משפר מרקם וטעם

מתכונים בריאים עם פירות לכבוד ט"ו בשבט מתוך הספר "מרזים עם אולגה רז"

תפוח עץ חם-קר

חומרים:

  • 4 תפוחי עץ קשים
  • קינמון לפי הטעם
  • כף דיאטיפ
  • גלידת וניל דלת קלוריות
  • קליפת תפוז

אופן ההכנה

  1. מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לטבעות בעובי כ-1/2 ס"מ. מסדרים על תבנית

אפייה משומנת קלות, בוזקים קינמון ואבקת דיאטיפ ואופים בגריל עד להשחמה עדינה.

  1. מניחים כמה פרוסות תפוחים בכל צלחת אישית ועליהן כף מהגלידה, מקשטים בקליפת

תפוז מגוררת ומגישים.
פנקייק מופחת קלוריות

חומרים

  • 1 ביצה
  • 1 גביע לבן 0%-1.5% שומן
  • 3 כפות קמח תופח מלא
  • 4-3 שקיות ממתיק מלאכותי
  • 10 משמשים יבשים חתוכים קטן
  • ספריי שמן

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. מרססים על מחבת חשמלית או מחבת טפלון ספרי שמן ומחממים.
    יוצקים מהבלילה למחבת. כשמתחילות להופיע בועות, הופכים ומטגנים מהצד השני.

 

הטיגון במחבת רגילה או במחבת טפלון.

ד"ר אולגה רז, ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל

 

שיתוף

נשמח אם תגיבו עם הפייסבוק שלכם

תגובות

חג ט"ו בשבט ט"ו בשבט פירות יבשים
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כתבו לנו
כתבות אחרונות
פסח במרכז אלון

פסח במרכז אלון

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

לייק כבר עשיתם?
תגיות
אאוריקה פארק אוויר ואווירה אורט יד-לבוביץ איצטדיון נתניה אלון אהרון ראש מינהל אכיפה אלי דלל בארון של שרון בית ספר לאה גולדברג היכל התרבות נתניה ועד תושבי קרית השרון חורשת הסרג'נטים טלי מולנר יריד עסקים כללית כללית קריית השרון לאה גולדברג לימור מאמו מאור דאיה מגן דוד אדום מורשת זבולון מכבי קריית השרון מכבי שרותי בריאות מרים פיירברג-איכר מרכז אלון משטרה קריית השרון משטרת נתניה משמר השכונה משמר השכונה קריית השרון מתחם רוגובין פדרמן סינמה סיטי מתכונים מתכונים קרית השרון נדלן נתניה עידית שטיין קוקוש עיריית נתניה פלנתניה קופת חולים כללית קורונה בנתניה קרית השרון רואה חשבון אריאל גורן קריית השרון רכישה קבוצתית רפי ימין שושה גולן שירי חגואל סיידון שירלי קליין
הרשם לניוזלטר שלנו

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן