עוגיות פרח עם ריבה
מאת ג'חנון"זולי"
מזל יעיש
- 200גרם חמאה
- 200 גרם סוכר בערך כוס
- 1 שקית סוכר וניל
- 50 גרם אבקת סוכר
- 3 חלמונים
- 2.5 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- קצת מיץ לימון (2 כפות)
- צנצנת ריבת תות . אפשר לשדרג עם כל ריבה שאתם אוהבים . אפילו ביתית.
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, סוכר וניל ואבקת סוכר לתערובת חלקה ובהירה
- מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומערבבים עד להיטמעות בתערובת.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד היטמעות.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהכל נאחד יחד.
- 5. משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ-1 ס"מ.
- קורצים עיגולים מלאים ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קורצים עיגולים (אפשר גם עיגולים עם צורות) עם חור במרכז ומסדרים על תבנית שנייה.
מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 10-12 דקות עד קבלת גוון בהיר-זהוב (שולי הבצק צריכים להזהיב והעוגייה להישאר בהירה.
מפזרים אבקת סוכר על כל העוגיות עם החור למעלה.
מניחים על העוגיות השלמות כפית ריבת תות וסוגרים עם החלק העליון. זהו – יש לכם עוגיות ריבה מקסימות וטעימות.
אפשר לשחק עם דוגמאות רבות.
הכנתם? ספרו לי איך יצא!