מתכון קצת שונה לחג המנגלים, שימוש מתוק לטחינה ביום העצמאות
כמות: 12 יחידות זמן הכנה כולל: שעה רמת קושי: קל
מצרכים:
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) מים
75 גרם (1/3 כוס) טחינה גולמית
100 גרם (3/4 כוס) קמח
35 גרם (1/3 כוס) קוקוס טחון
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חלבה מפוררת
לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, וניל, מלח, שמן, מים וטחינה וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, קוקוס טחון ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
- קוצצים את השוקולד לפירורים דקים.
- מוסיפים שוקולד קצוץ וחלבה מפוררת ומערבבים רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתוך השקעים וממלאים עד 3/4 מגובה כל שקע.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין.
- ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס.
- מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים על גבי המאפינס פסים דקים.
טיפים ושדרוגים:
- שומרים את המאפינס בקופסה סגורה עד שבוע במקרר.
- מומלץ להגיש את המאפינס בטמפרטורת החדר או חמימים.
- במקום קוקוס טחון אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים טחונים.