מה כדאי? עוסק מורשה או עוסק פטור מאת רואה חשבון אריאל גורן
נושא השבוע: הוצאות מוכרות בעסק
שמחים להציג את הטור התשיעי בסדרת טורים "כלכלה בחיינו – להבין את הכסף" ע"י "שטאובר גורן רואי חשבון"
מזה מאות שנים העולם כולו מושען על התקיימות כלכלית. הכסף מלווה אותנו בחיי היום יום ואנו נדרשים לדעת לקבל החלטות כלכליות מדי יום. בכל שבוע נפרסם טור העוסק בכסף המשפיע על רוב התחומים בחיינו. מטרתנו לתת לכם כלים טובים לקבלת החלטות כלכליות קטנות וגדולות. השבוע נעסוק בנושא חשוב ואפילו קריטי. מסיבות כאלה ואחרות חלקנו יודעים עליו, מעט מידי.
השבוע נעסוק בנושא חשוב:
הוצאות מוכרות בעסק
כל עצמאי המנהל עסק יודע שיש הכנסות שמתקבלות ממתן השירות או המכירה וממול קיימת האפשרות לנכות הוצאות שונות המוכרות לצרכי מס.
רואה חשבון אריאל גורן, שותף במשרד גורן שטאובר רואי חשבון.
המשרד מלווה עסקים בהצלחה למעלה מ- 30 שנה ומטפל בין היתר בהחזרי מס לשכירים.
משרד: רחוב המסגר 55 ת"א אביב. סניף: שדרות טוס לנטוס קריית השרון, נתניה
לשאלות: 03-5616466 ,077-5347234 office@jcpa.co.il
פייסבוק: אריאל גורן רואה חשבון
הוצאות מוכרות בעסק
כל עצמאי המנהל עסק יודע שיש הכנסות שמתקבלות ממתן השירות או המכירה וממול קיימת האפשרות לנכות הוצאות שונות המוכרות לצרכי מס.
כלל האצבע הוא שעל מנת שההוצאה תהיה מוכרת לצרכי מס היא חייבת להיות הכרחית לייצור ההכנסה. חשוב לשים לב להבדל בין סוגי הוצאות שונות.
הוצאה מוכרת במלואה – הוצאה המיועדת לתפעול וניהול העסק, לדוגמא שכירות משרד, קניות סחורה, פרסום, משרדיות ועוד. הוצאות אלו מוכרות במלואם לצרי מס הכנסה.
הוצאה מעורבת – הוצאה המשמשת גם לצרכי העסק אך גם לצורך פרטי. במקרה זה כדי שההוצאה תהיה מוכרת יש אפשרות להבחין בין החלק העסקי לבין החלק הפרטי.
לדוגמא, נסיעה לחו"ל לצרכי עבודה כאשר בת הזוג מצטרפת לנסיעה. במידה ויש הפרדה בין ההוצאות של בעל העסק לבין ההוצאות של בת הזוג תוכר ההוצאה עבורו.
אך שימו לב, במידה ולא ניתן לבצע את האבחנה הזו, כל ההוצאה לא תותר. הדבר נפסק במספר פסקי דין.
הוצאות מעורבות כאשר מנהלים את העסק מהבית – במקרים רבים העסק מתנהל מחדר מסוים בבית שהוקצה לניהול העסק. שם נמצאים המחשב והמסמכים הנדרשים לתפעול העסק. זו בעצם הוצאה מעורבת שהרי חלק מההוצאות מיוחסות לשימוש הפרטי אך חלק ניתן לייחס לשימש העסקי. מה שמקובל (גם על רשויות המס) הוא לקבוע איזה חלק מכלל הדירה משמש לצרכי העסק, לצורך הדוגמא דירת 4 חדרים כאשר חדר אחד משמש
לצרכי העסק, במקרה כזה 25% מההוצאות השוטפות כמו חשמל, ארנונה, מים, טלפון יהיו מוכרות לצרכי מס. במידה והדירה היא בשכירות ניתן לדרוש גם רבע מהוצאות שכר הדירה. בסופו של דבר מדובר בסכומים לא קטנים, במיוחד כאשר מדובר בעסק קטן.
הוצאה הונית (השקעה) – הוצאה הונית משמשת את העסק למספר שנים כאשר ההכרה בהוצאה מתחלקת על פני מספר שנים בהתאם לאופי הרכוש שנקנה, מה שנקרא פחת. לדוגמא מחשב שנרכש לצרכי העסק ההוצאה תוכר על פני 3 שנים, רכב – על פני 7 שנים.
שימו לב – כל ההוצאה מוכרת, אך לא כולה באותה שנה בה בוצעה, אלא בהתאם לאחוז הפחת שנקבע לה.
לסיכום : חשוב להכיר בין סוגי ההוצאות השונות ולהבין את המשמעויות השונות.
כאשר מגיעים לדיונים ברשות המיסים, אחד הדברים הראשונים שנבדקים הוא אילו הוצאות נרשמו בספרי העסק והאם הן אכן צריכות היו להירשם.
במקרים לא מעטים מנסים המפקחים לפסול הוצאות כאלה ואחרות ולכן יש להקפיד לתעד ולרשום נכון את ההוצאות השונות.
הטיפ השבועי -תעודת זהות בנקאית
כבר מספר שנים הבנקים מחויבים לערוך לכל בעל חשבון דוח שנתי המציג תמונת מצב של היתרות בחשבון הבנק שלכם לסוף כל שנה- הן יתרות חיוביות כמו יתרת עו"ש בפלוס או פיקדונות וחסכונות וכן התחייבויות שיש לכם לבנק כמו הלוואות.
ניתן לקבל מהדו"ח מידע רב, כמו ממוצעים לגבי הפעילות בחשבון לדוגמא יתרה חודשית ממוצעת, הכנסות/הוצאות מריבית על המינוס, הכנסות חודשיות מול ההוצאות החודשיות ועוד.
כמו כן ניתן לדעת כמה ומהן העמלות ששילמנו לבנק באותה שנה ולבדוק היכן אנחנו מול אחרים.
לקישור לאתר בנק ישראל עם הסבר וסרטון מפורט היכנסו לקישור הבא:
http://bankisrael.org.il/he/ConsumerInformation/ConsumerIssues/Pages/BankIDPreview.aspx