קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
עדכונים חדשים:
  • עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה
  • פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח
  • נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים
  • נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים
  • פורים ברשות הטבע והגנים
  • מובילים גם בתרבות: נתניה נבחרה לארח את הכנס הארצי של כלי ההקשה בישראל
  • תלמידי תיכון "שרת" נתניה קיימו בוקר של פעילות מרגשת, עם ניצולי שואה מעמותת "עמך" בסניף נתניה
  • דרושים במכבי
  • ד"ר פיראס אבו דריס מומחה לרפואת דחופה
  • הכל על תכנית הגולף מאת אריק מירובסקי-תושב השכונה
קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
ראשי » מתכונים » שבועות לטבעונים…. הכול מן הצומח

שבועות לטבעונים…. הכול מן הצומח

מאי 5, 2015 1:33 pm אין תגובות

 

 

 

 

 

 

 

 

חגיגות "חלב" ו"גבינה" מהצומח 

עוגת גבינה "פירורים" קרם בורלה ובלינצ'ס גבינה

חג השבועות ידוע גם כחג מוצרי החלב ולרוב אנו עושים שימוש רב במוצרים מן החי.

טרנד הטבעונות והימנעות מאכילת מוצרים מהחי, בין אם מסיבות בריאות ובין אם מסיבות הומאניות, תופס תאוצה ורק הולך וגובר.

למעשה, עם ההיצע הרחב הקיים היום, ניתן בקלות להמיר את המוצרים בתחליפים מן הצומח. כך למשל, במקום להשתמש בחלב פרה נשתמש בחלב סויה או במשקאות על בסיס אורז/ שקדים או שיבולת שועל, במקום גבינות רכות/קשות נשתמש בטופו מתובל, שמנת מהחי בשמנת צמחית או בחלב קוקוס וכיוב'.

 

מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מציע 3 מתכונים למאכלים אהובים המזוהים מאוד  עם חג השבועות. למאכלים אלו נותן רוזנברג את הטוויסט הטבעוני ומציע מתכונים על טהרת הצומח:

עוגת גבינה "פירורים" (עוגה טבעונית)

חומרים למלית

עוגת גבינה פירורים טבעונית, צילום יגאל לוי

500 גרם ממרח טופו

250 סמ"ק קרם קוקוס

250 סמ"ק שמנת צמחית מתוקה

2 חבילות פודינג ווניל

3 כפות סוכר

1 כף גרידת לימון

 

חומרים לפירורים

1 כוס קמח

2 כפות אגוזים טחונים

2 כפות סוכר חום

60 סמ"ק שמן

 

אופן הכנה

  1. מערבבים היטיב את כול חומרי המלית, עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מערבבים את חומרי הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק. 2/3 מהבצק משטחים בתבנית עגולה.
  4. את הבצק אופים בתנור שחומם ל180 מעלות כ- 10 דקות ולאחר מקררים אותו.
  5. את השליש הנותר אופים במקביל ולאחר שהוא מתקרר, מפוררים את הבצק ביד או בעזרת בלנדר.
  6. את מלית בוזקים מעל תחתית הבצק ועל המלית מפזרים את פירורי הבצק
  7. מכניסים למקרר לפחות ל – 5 שעות או שעה למקפיא.

 

בלינצ'ס טבעוני

בלינצס טבעוני צילום יגאל לוי

חומרים לבלילה

2 כוסות קמח

1 חבילה אבקת אפיה

2 כפות סוכר

2 כפות שמן

1.5 כוסות מים

1 כוס חלב סויה

 

חומרים למלית

400 גרם ממרח טופו

4 כפות אגוזים קצוצים

4 כפות חמוציות

3 כפות דבש

200 גרם מרגרינה

200 גרם שוקולד מריר

 

אופן הכנה.

מערבבים את כול חומרי הבלילה ונותנים למסה "לנוח" כ- 10 דקות ( במידה והמסה לא מספיק דלילה) ניתן להוסיף מעט מים. ממיסים מעט מרגרינה במחבת (רצוי מחבת טפלון).
בוזקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת ויוצרים שכבה דקה מאוד של המסה.
כאשר הבלילה מקבלת צבע חום (בערך דקה), הופכים את הבלינצ'ס לצד השני ומבשלים עד לקבלת צבע זהוב.
מערבבים את כל חומרי המלית.
לאחר שהבלינצ'ס קר, מניחים את המלית במרכז הבלינצ'ס, מקפלים משני צדדיו ומגלגלים
בהגשה ניתן לגרד שוקולד מריר מעל הבלינצ'ס

 

קרם בורלה על בסיס טבעוני ללא מוצרי חלב

Creme brulee.  Traditional French vanilla cream dessert with caramelised sugar on top.

חומרים ל – 5 מנות

600 סמ"ק חלב קוקוס

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף קורנפלור

1/4 כוס מים

2 כפות סוכר חום

 

אופן הכנה

  1. מבשלים על חום נמוך את חלב הקוקוס עם הסוכר (1/2 כוס) והתמצית וניל.
  2. לאחר רתיחה ממשיכים בישול על חום נמוך עוד 3 דקות.
  3. מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים ומוזגים לחלב קוקוס הרותח, מערבבים ולאחר רתיחה מכבים את האש.
  4. מוזגים את הרוטב לקערות חרס (קטנות) ומקררים עד לקבלת מרקם קשה.
  5. מפזרים את הסוכר החום בכל קערה ובעזרת ברנר ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
  6. מקררים ומגשים.

 

שיתוף

נשמח אם תגיבו עם הפייסבוק שלכם

תגובות

מתכונים
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כתבו לנו
כתבות אחרונות
פסח במרכז אלון

פסח במרכז אלון

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

לייק כבר עשיתם?
תגיות
אאוריקה פארק אוויר ואווירה אורט יד-לבוביץ איצטדיון נתניה אלון אהרון ראש מינהל אכיפה אלי דלל בארון של שרון בית ספר לאה גולדברג היכל התרבות נתניה ועד תושבי קרית השרון חורשת הסרג'נטים טלי מולנר יריד עסקים כללית כללית קריית השרון לאה גולדברג לימור מאמו מאור דאיה מגן דוד אדום מורשת זבולון מכבי קריית השרון מכבי שרותי בריאות מרים פיירברג-איכר מרכז אלון משטרה קריית השרון משטרת נתניה משמר השכונה משמר השכונה קריית השרון מתחם רוגובין פדרמן סינמה סיטי מתכונים מתכונים קרית השרון נדלן נתניה עידית שטיין קוקוש עיריית נתניה פלנתניה קופת חולים כללית קורונה בנתניה קרית השרון רואה חשבון אריאל גורן קריית השרון רכישה קבוצתית רפי ימין שושה גולן שירי חגואל סיידון שירלי קליין
הרשם לניוזלטר שלנו

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן