לקראת חגיגות העצמאות, מנדבת רשת ההמבורגרים BBB מתכון מנצח להמבורגר ישראלי על האש.
רכיבים: (מתכון ל 5 סועדים)
300 גרם שייטל טחון גס
450 גרם אונטריב טחון גס
250 גרם שפונדרה טחון גס
10 גרם (2 כפיות מלח)
15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק
200 מ"ל (כוס) משקה סודה
1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה
5 לחמניות המבורגר
1 עגבנייה פרוסה
5 עלי חסה רעננים
1 בצל פרוס
2 מלפפונים חמוצים פרוסים
רוטב איולי ציפוטלה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון, מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים ולשים כדקה עד ליצירת מסה אחידה (יש להימנע מלישת יתר) מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר.
יוצרים קציצות במשקל 250-200 גר , בגובה 2 ס"מ .
מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים) , משומנת היטב ומניחים את הקציצות.
צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.
על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם. מעל מניחים את הקציצה הצלויה. מגישים עם הרטבים מעל או לצד המנה.
טיפים לבחירת בשר :
את הבשר להמבורגר עדיף להרכיב מכמה נתחים שונים, לדוגמא, שפונדרה המכילה אחוזי שומן גבוהים, נתחים מאזור החזה הקדמי של הבקר ונתחי מאזור הגב העליון (סינטה / אנטריקוט / אונטריב) היחס הכללי של השומן במסה צריך לעמוד על בין 20-25%
יש להשתמש בבשר טרי ולתבל במלח ופלפל
טיפ להמבורגר צמחוני: מומלץ לבנות את המסה על בסיס קינואה
בתאבון!