רשת קפה גרג מציעה: כריך בריאות בנוסח בלקני
הכריך מהווה לעיתים ארוחה שלמה, במיוחד אם הוא מכיל רכיבים מגוונים ומזינים. רבות נכתב ונאמר בשבחו של כריך לארוחת עשר ,בעיקר אצל ילדים ונוער, הרוכשים הרגלי אכילה , שילוו אותם לאורך חייהם. יתרה מזאת, נמצא קשר מובהק בין אכילת ארוחת בוקר בקרב ילדים לבין רמת הצלחתם בלימודים. ארוחות אלה תורמות לשיפור הזיכרון ויכולות הלימודיות.
לקראת החזרה לביה"ס, רשת קפה גרג מציעה כריך בריאות בנוסח בלקני עם גבינת פטה וירקות קלויים, טעים מזין ומפנק….
כריך בלקני באדיבות רשת קפה גרג, מאת השף נדב מרום:
מצרכים:
גבט'ה או לחמניה גדולה
ממרח פסטו
4 פרוסות של גבינת פטה
גבינת שמנת
1 פלפל קלוי
1/2 חציל קלוי
אופן הכנת הקלויים:
חציל קלוי
מצרכים :
1 חציל
100 מ"ל שמן
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
עלי טימין קצוצים
אופן הכנה:
שוטפים ופורסים את החציל לחתיכות, שמים בקערה ומוספים את יתר המצרכים מערבבים. פורסים את החציל על מגש ושמים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד אשר החציל משחים.
פלפל קלוי
מצרכים:
1 פלפל
100 מ"ל שמן
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
שוטפים את הפלפל ושורפים על הגז בכל הצדדים עד אשר הפלפל שרוף לגמרי. מקלפים את הקליפה וחותכים את הפלפל לחתיכות. שמים בקערה ומוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים.
אופן הכנת הכריך:
חוצים לרוחב את הג'בטה (לא עד הסוף, כך שיהיה ניתן לסגור את הג'בטה). מורחים את השמנת ופסטו ומוסיפים את גבינת הפטה, פלפל וחציל קלוי. מכניסים את הכריך פתוח לתנור, שחומם מראש ל-200 מעלות ( ניתן גם להכניס לטוסט אובן) לכ-5 דקות או עד שהג'בטה חמה. חוצים את הכריך. ניתן להגיש לצד סלט או ירקות פרוסים.