טוסט טונה מזין ומלא בחלבון
ההתעסקות סביב ארוחות בוקר או ערב לא פוסקת, במיוחד כאשר כולנו רוצים להעשיר את התפריט במנות טעימות, מזינות ולשלב בהן חלבון ומרכיבים איכותיים.
לרגל יום הטוסט, הנערך מידי שנה ב 24 לפברואר, (יום שישי הקרוב), מותג הטונה המוביל באיטליה ריו מרה מציע מתכון לטוסט טונה – מזין, מלא חלבון, קל ומהיר להכנה, מתאים גם לילדים וגם למבוגרים, שכל אחד ואחת מאיתנו יכול להכין בפשטות.
רכיבים עבור 4 כריכים:
3 אריזות טונה ריו מרה בשמן זית של 80 גרם
8 פרוסות לחם
160 גרם גבינת צ'דר או אמנטל
חופן פטרוזיליה קצוצה
עגבנייה מוצקה
1/4 בצל אדום חתוך לטבעות
3 כפות מיונז
כפית חרדל
30 גרם חמאה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- קוצצים את הפטרוזיליה, חותכים את הבצל לטבעות דקות, שמים בקערה, מוסיפים את נתחי הטונה, המיונז והחרדל, מערבבים הכל היטב במזלג ומתבלים בקורט מלח ופלפל.
- מגרדים לקערה את הגבינות בפומפייה גדולה, חותכים את העגבנייה לפרוסות דקות מאוד, מורחים חמאה בצד אחד בלבד של פרוסות הלחם.
- מחממים מחבת טפלון גדולה על האש, צולים ארבע פרוסות לחם על הצד המרוח בחמאה לכיוון התחתית, מוסיפים עליהן את הגבינות המגורדות, מוסיפים מתערובת הטונה, מניחים פרוסות עגבניות, עוד גבינה וסוגרים עם פרוסות הלחם. דואגים שהצד של החמאה יישאר כלפי חוץ.
- מניחים את הסנדוויצ'ים בתבנית ומשחימים אותם היטב תחילה מצד אחד ואחר כך מצד שני, דואגים ללחוץ אותם מעט כלפי מטה עד שהגבינה תימס.
מסירים אותם מהאש, חוצים אותם לשניים ונהנים מיד מהטוסט – בתיאבון!
המתכון באדיבות RIO MARE