עוגת "גבינה" פירורים
המתכון באדיבות יוספה בן כהן – מסעדת "מיץ מרק"
עוגת הגבינה ופירורים הקלאסית שחייבת להיות מוגשת על כל שולחן חג בשבועות, אינה חייבת להכיל מוצרי חלב עתירי שומן שמשאירים אתכם כבדים בסוף הארוחה. הפעם אני מציעה לכם את העוגה בגרסה קלילה ועדינה יותר. בפעם הראשונה שהכנתי אותה לשולחן החג המשפחתי היא זכתה לתשואות ולא האמינו לי שאיננה באמת מכילה גבינה. מאז לא מוותרים לי עליה בכל ארוחת חג. בקיצור, אתם חייבים לנסות.
אז מה צריך לתבנית בקוטר 24 ?
לבצק:
150 גרם שמן קוקוס נוזלי או רך (3/4 כוס)
180 גרם סוכר (3/4 כוס)
270 גר' קמח (2 כוסות)
¾ כוס רסק תפוחי עץ
קורט מלח
כף שטוחה א. אפיה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מחית וניל
לקרם "גבינה":
100 גר' קשיו מושרה במים שעתיים לפחות
2 כפות פתיתי אגר או כף אבקה
50 גר' סוכר
½ כפית מחית וניל
2 פחיות קרם קוקוס מקוררות (כ 20% שומן)
1 פודינג וניל
קליפה מגורדת מ 2 לימונים (אפשר פחות….אני אוהבת טעם מודגש)
אופן הכנה
הבצק:
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים בעזרת כף רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- על נייר אפיה מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ סמ' ומחוררים בעזרת מזלג.
- מניחים את הנייר אפיה עם הבצק על תבנית האפיה וקורצים עיגול עם רינג בקוטר 24. משאירים את הרינג בתוך הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 15 דקות.
- מצננים מעט את הבצק. מוציאים את השוליים ומניחים בצד.
- את תחתית הבצק עם הרינג מעבירים בזהירות למגש/צלחת הגשה. אם משתמשים בשקף- זה הזמן לסדר אותו בתוך הרינג.
- את שאריות הבצק מפוררים בעזרת הידיים ומשטחים את הפירורים בתבנית האפיה. מכניסים שוב לתנור לייבוש בחום של 120 מעלות ל 10 דקות. משאירים בתנור הכבוי עם דלת פתוחה שיצטנן.
קרם ה"גבינה":
- מערבבים את האגר –אגר עם חצי כוס מים ומשאירים בצד כדי שהמים יספגו לפחות כחצי שעה.
- מרתיחים את תערובת האגר ומורידים מהאש.
- את הקשיו מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הסוכר, וניל ותערובת האגר החמה. טוחנים הכל יחד למשחה חלקה עד כמה שניתן.
- את קרם הקוקוס מקציפים עם הפודינג (אין צורך להפריד שומן מנוזל הקוקוס, מקציפים את כל הפחית אך מקפידים שהיה קר)
- מערבבים יחד את תערובת הקשיו עם הקוקוס ומקפלים פנימה את קליפת הלימון.
- יוצקים את קרם הגבינה על הבצק לאחר שהצטנן לגמרי. משטחים היטב לשכבה אחידה ומקפיאים כחצי שעה לפחות.
- מסדרים את כל פירורי הבצק האפויים על קרם הגבינה.
- ניתן לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציא להפשרה בקירור כ 3 שעות לפני האכילה.