תאונות במקומות ציבוריים מאת עו"ד יובל וסרברגר
קורה לא אחת שאנשים נפגעים במקומות ציבוריים כמו מדרכות, כבישים, פארקים, מבנים ציבוריים, גני משחקים עקב מפגעים ומטרדים למיניהם. במקרים כאלו ייתכן והם זכאים לפיצויים על הנזק שנגרם להם בשל הפגיעה.
מפגעים ומטרדים יכולים בין היתר בורות בדרך, פסולת ברחוב, חפירות בכביש, תעלות ניקוז פתוחות, אי עמידה של מבנים בתקנים, מבנים המהווים סיכון בטיחותי לאזרחים, מרצפות מדרכה שהורמו עקב שורשי עצים, שקעים במדרכות, מדרגות ללא מעקות. כמו כן גם העדר תאורה במקום ציבורי או תאורה חלשה יכולה להוות סוג של מפגע.
כדי שאדם שנפגע יקבל פיצוי על הפגיעה שנגרמה לו הוא צריך להוכיח שהמקום שבו נמצא המפגע או המטרד היה באחריותה של הרשות המקומית. בנוסף הוא צריך להראות שבשל רשלנותה של הרשות או בהפרת חובה חקוקה נגרמה לו הפגיעה.
גם על מפגעים וסכנות בשטח פרטי עשויה הרשות המקומית לחוב באחריות, שכן עליה לדאוג לבטחון הציבור בשטחים המיועדים למעבר הציבור ובשל כך היא אינה יכולה להתנער מאחריות בכך שהשטח אינו בבעלותה. כך למשל אדם שנפגע ממכשול במקום שמיועד למעבר ציבורי כמו מדרכה בקניון פתוח עשוי לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לו מהבעלים של המקום הפרטי ומהעירייה (בחלוקה ביניהם).
מה רצוי שתעשה במידה ונפגעת במקום ציבורי?
- תפנה לקבלת טיפול רפואי מיידי בקופ"ח או בית חולים וציין מה אירע לך ובאיזה איברים נפגעת. אם נזקקת לאמבולנס דווח לו מה קרה לך ואיפה נפגעת. ככל שהנך נזקק להמשך טיפולים רפואיים אל תזניח זאת והמשך בהם במקום שתסבול. היה והנך מרגיש בכאבים ומגבלות שצצים גם אחרי שעבר זמן מיום התאונה תיפנה לרופא ודווח לו זאת שכן ייתכן שזה כתוצאה מהאירוע;
- בקבלת הטיפול הרפואי דווח לרופא אם התאונה הייתה בזמן העבודה בדרך לעבודה או בדרך חזרה ממנה כדי שככל שכן שהיא תוכר כפגיעה בעבודה בביטוח הלאומי;
- צלם את הפגיעות שנגרמו לך עם תאריך ושעת צילום;
- צלם את המפגע או המטרד ממרחק סביר וכן את מקום התאונה ואת סביבת אזור התאונה עם תאריך ושעה;
- עדים – אם היו אנשים שראו את התאונה קח את הפרטים שלהם שמות, כתובות ופרטי התקשרות עימם;
- בסמוך לתאונה רשום לעצמך כיצד קרתה התאונה, איפה היא אירעה, באיזה תאריך ושעה וזאת כדי שלא תשכח פרטים חשובים שתזדקק להם בהמשך;
- צור קשר עם מוקד העירוני ודווח על התאונה;
- היוועץ בעורך דין העוסק בתחום וכמה שיותר בסמוך לאחר התאונה, שכן הוא יוכל להנחות אותך כיצד לפעול על מנת שתוכל להוכיח את התאונה ולקבל את מלוא הפיצויים על הנזקים שנגרמו לך.
מה גובה הפיצוי המגיע?
כל מקרה הוא לגופו, הפיצוי תלוי בין היתר בגיל הנפגע, בעבר הרפואי שיש לו באותו איבר פגוע, ותחום עיסוקו. ניתן לחלק את הפגיעות לפגיעות שגורמות לכאב וסבל ופגיעות שגורמות לנכות. כמובן שככל שהפגיעה הינה קשה יותר הפיצוי יהיה גבוה יותר.
* המאמר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.
* עו"ד יובל וסרברגר בר הינו בעל משרד לעריכת דין העוסק בתחום נזקי גוף ומימוש זכויות רפואיות. www.yvb-lawyer.co.il
כתבה ענינית עם מידע חשוב מאוד,שלא נזדקק אבל כדאי לדעת.
תודה לכותב!!