"מתחברים" – אחדות וערבות הדדית לבניית עתיד משותף.
"הכול התחיל כאשר כתושב האזור הרגשתי שקיים ניכור וחוסר תקשורת בין תושבים הגרים יחד במזרח נתניה" מספר לנו רונן סיון , האיש שמוביל את "מתחברים" במזרח נתניה. "כל שכונה ותושביה הסתגרו בד' אמותיהם: קריית השרון, ותיקים, משה"ב, חפציבה וכו' ללא קשר וללא קשרים כאילו מדובר בקהילות רחוקות ומבודדות".
רונן (48) סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת תוכנה מהשרון, נשוי ואב לארבע , שני בנים ושתי בנות החליט לעשות מעשה "בניסיון לשבור מחיצות ולייצר דיאלוג " הוא מסביר " יצרתי קשר עם חבר טוב ששמו רם שמואלי, מנכ"ל "מתחברים", רשת פתוחה של ארגונים הפועלת לקדם את ערכי האחדות והערבות ההדדית בין כל חלקי החברה הישראלית ומאפשרת, בניית עתיד משותף ביחד (רמה קהילתית, עירונית ולאומית) וחיברתי אותו לסמדר דרומי, מנהלת המתנסים במזרח נתניה"
ביחד הם ייצרו מודל חדש מוכוון קהילה, בתחילת הדרך התקיימו מפגשי שולחנות עגולים שאליהם הוזמנו כשלושים מנהיגים ומובילי דעה ממזרח נתניה. במפגשים הללו נשברו מחיצות רבות והסתבר לאנשים לפתע שקיימים נושאים משותפים רבים שאפשר לעבוד עליהם. לדוגמה מוסיף רונן : "הצופים שלחו נציגים לפעילויות של הקהילה האתיופית בשכונת חפציבה והחל ביניהם דיאלוג בנושאים חברתיים ואחרים".
למפגשים הבאים הוזמנו כמאה נציגים של ארגונים, עמותות, תנועות נוער ונציגים המייצגים ציבור וגם במפגשים אלה נוצרו קשרים והועלו רעיונות יפים כדוגמת קייטנות משותפות ולא קייטנות שכונתיות כפי שנעשה עד כה.
המפגש השלישי נערך בשיתוף עם הקהל הרחב וגם כאן חגגה היצירתיות ורעיונות שפעו כמים כמו למשל ארגון פעילות מוסדרת לנוער בלילות שבת הארוכים.
לכל פעילות נקבע מישהו שלוקח אחריות וממשיך את הפעילות הלאה עד ליישום מלא. הפרויקט הוצג
בפני ארגון המתנ"סים והוא נבחר להיות פרויקט דגל ברחבי הארץ. ארגון מתחברים שכפל את המודל ובימים אלו הוא מיישם אותו בקהילה היהודית בבוסטון, ארה"ב.
"כולי תקווה שזאת התחלה לצורת הידברות חדשה בין ובתוך הציבור הישראלי.על כל גווניו, בין הפרטים המתגוררים בכל מקום ואזור ובין קהילות שונות . חשוב לשמור על תקשורת, החלפת דעות ורעיונות כי היא מסוגלת לייצר רק דברים טובים " אומר רונן.
המפגשים נערכים בצורה של שולחנות עגולים כאשר האנשים מתפזרים בין שולחנות הדיון ללא קשר למקום מגוריהם, כך מוצא את עצמו תושב קריית השרון מחליף דעות עם תושבת מותיקים ותושב עמליה, ההפריה ההדדית והצגת הבעיות והפתרונות מייצרות את זיקות הגומלין והחיבור בין הפרטים והקהילות. "אנחנו גם מקפידים שהמפגשים יתקיימו כל פעם במקום אחר, באווירה שונה כדי לגוון ולתת כר נרחב ככל הניתן לכל השותפים לדרך" מוסיף רונן.
השולחן המרכזי שמוביל את המהלך: החברה למתנ"סים ,תנועת הערבות, תנועת הצופים, האגודה להתנדבות- שרות לאומי אזרחי, תנועת בני המושבים, תנועת הנוער העובד והלומד הערבי, התאגדות המרכזים הקהילתיים ומנהל חברה ונוער במשרד החינוך.
שותפים מרכזיים נוספים הם השלטון המקומי, מרכז המועצות האזוריות.
הרשת מקדמת השתתפות אזרחית רחבה ומתמשכת בעיצוב פני החברה בישראל ומזמינה את כולם לקחת חלק בפעילות חברתית חינוכית ובבניה של שיח ציבורי חדש ושיתופי פעולה.
קישור לפייסבוק של מתחברים שבו תוכלו למצוא מידע:
https://www.facebook.com/MitchabrimBonimAtid/timeline