מצרכים:
1.5 כוסות קמח שקדים
3 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס מים או חלב קוקוס או יוגורט או שמנת
כפית תמצית וניל
25 טיפות סטיביה נוזלית, או מעט ממתיק אחר לפי הטעם(אני משתמשת בסטיביה וניל במקום סטיביה ותמצית וניל בנפרד)
שמן קוקוס או חמאה או תרסיס שמן, לטיגון |
|
אופן ההכנה:
לטרוף את הביצים בקערה עד שהן תופחות קצת, עם מטרפה ידנית או חשמלית. להוסיף סטיביה, מים (או החלופות האחרות), ותמצית וניל (או סטיביה וניל) ולטרוף היטב.
לערבב בקערה נפרדת קמח שקדים ואבקת אפייה.
לערבב את החומרים היבשים לתוך הרטובים תוך כדי טריפה.
להניח במקרר ל-15-20 דקות (לא הכרחי אבל עוזר לחומרים להתגבש).
לחמם מעט שמן/חמאה במחבת על אש בינונית.
להעביר מעט מהתערובת לתוך המחבת. לאחר כמה זמן ייווצרו בועות קטנות על הצד העליון. כשהן פוקעות, הגיע הזמן להפוך את הפנקייק לצד השני.
להוריד את הפנקייק מהאש לתוך צלחת ולתת לזה להתקרר.
הערות:
כדאי לשמור על גודל קטן יחסית של פנקייק – קוטר של 8-10 ס"מ, לפחות עד שמתרגלים אליהם. הם יוצאים מעט יותר עבים ויותר "עוגתיים" מפנקייק רגיל.
ניתן להוסיף שוקולד ללא סוכר, חתוך לחתיכות כמו "שוקולד צ'יפס", לבלילה לפני ההכנה.
אם אתם מנסים להכין אותם בטיגון ללא שמן, כדאי להכניס כף שמן קוקוס או חמאה לבלילה, שלא ייצאו יבשים מדי.בתיאבון
אואנה |
|
|