לזנית גבינות
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
מלית פטריות
- 500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים
- 50 גרם חמאה
- 2 בצל לבן קצוץ דק
- 3 סלסילות פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר וכדאי לגוון עם סוגים נוספים של פטריות)
- 2 כפות יין לבן (לא חובה – אבל היין יעשיר מאוד את טעם הלזניה)
- 1/2 כפית טימין יבש
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר מגורר או בגלילים גדולים בדוכני הגבינות בחנויות)
- גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
- מלח
- פלפל שחור
רוטב רוזה
- 2 בצל לבן קצוצות
- 3 שיני שום כתוש
- 6 עגבניות קלופות קצוצות
- קופסא קטנה של רסק עגבניות
- 2 מכלים של שמנת מתוקה
- 4 עלי בזיליקום טרי קצוץ גס
- שמן זית
- מלח
- פלפל
הלזניה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).
- מחממים בסיר את החמאה. מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד שהוא הופך לשקוף. מוספים את הפטריות, היין הלבן, מעט מלח, פלפל וטימין. מטגנים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהפטריות משחימות. מעבירים למסננת, כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
- מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד לשקיפות, מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ופותחים אותו בשמן, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה ומתבלים במלח פלפל מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש.
- מורחים שכבה אחידה של רוטב רוזה בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה עליה יוצקים מרוטב הפטריות.
- יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, פטריות, מוצרלה ופרמזן.
- אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.
- מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
איך מכינים מראש?
- אפשר – ואפילו רצוי – להכין את הלזניה יום-יומיים מראש (כך יהיה קל יותר לחתוך ולהגיש אותה). מחממים אותה כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כשהיא מכוסה בנייר אלומיניום.
עוגת בסקוויטים
חבילת בסקוויטים
מנת אספרסו
רבע כוס חלב
לקרם:
2 מכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
לקרם שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
125 מיל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
- מערבבים בכלי שטוח את החלב עם האספרסו
- מקציפים חלב, שמנת, אינסטנט וניל וסוכר לקרם יציב
- ממיסים בסיר קטן או במיקרו בפולסים קצרים שמנת מתוקה ושוקולד ומערבבים למסה חלקה.
- מרכיבים- טובלים את הבסקוויטים בחלב ומסדרים בתחתית התבנית, מעל שופכים שכבה של קרם שוב בסקוויסים, קרם… מצננים את העוגה כדי שהקרם יתייצב לשעה ושופכים את שכבת השוקולד ומצננים עד להגשה.
טוסט גבינות: מצרכים: לחמנייה איטלקית (פוקצ'ה) כף רוטב סלסה עגבניות פיקנטי 2 כפות סלט חצילים ברוטב עגבניות 7 רצועות פלפלים קלויים 50 גרם בולגרית מפוררת 100 גרם מוצרלה קשה מגורדת 3 עלי בזיליקום |
הוראות הכנה:
חמם את התנור ל 180 מעלות
חתוך את הלחמנייה לחצי מרח את הסלסה על שני החצאים.
מרח את סלט החצילים מעל, פזר רצועות הפלפל הקלוי, עלי הבזיליקום, בולגרית ומוצרלה באופן שווה בין החצאים.
הכנס את הטוסט לתנור לאפיה של כ 6 דקות או עד שהגבינה נמסה ומתחילה לקבל גוון זהוב.
בתאבון