יום כיפור וצום יום כיפר חשוב ומהותי לרבים וזה דבר שלא ניתן לחלוק עליו, יחד עם זאת חשוב להבין כי צום ממושך אינו מתאים לכל אחד ואף מסוכן לחלק מהאוכלוסייה. לכן רגע לפני שמקבלים את ההחלטה אם לצום או לא יש לבדוק את ההשלכות ואף להתייעץ עם רופא המטפל.
הצום עלול לסכן את כל מי שסובל ממחלות כרוניות כגון יתר לחץ דם, אי ספיקת לב, סוכרת, מחלת לב איסכמית, אי ספיקת כליות וכבד ומחלות ממאירות. לחולים הללו מומלץ בהחלט לא לצום מאחר והצום עלול לגרום למצבים מסוכנים עקב ירידת לחץ דם חדה, שינויים חדים במשקל המלחים בגוף ולירידה בערך הסוכר בדם.
גם מטופלים הנוטלים תרופות באופן קבוע עקב מחלות כרוניות, מומלץ לא להפסיק את הטיפול הקבוע אלא אם כן קיבלו את אישור הרופא. גם במידה של טיפול אנטיביוטי, חשוב להקשיב לדעתו של הרופא המטפל ולקחת בחשבון את חשיבות רצף הטיפול.
לגבי גלולות להפסקת הריון הרי שניתן לקחת את הגלולה בסעודה מפסקת ואחר כך שוב במוצאי יום הכיפורים ולכן אין בעיה במקרה זה .
בזמן הריון, נשים בריאות בדרך כלל יכולות לצום במידה ואינן אנמיות (חוסר דם), חלשות מדי או בסכנת התייבשות. אולם, בכל מקרה, אישה החשה סחרחורת או הרגשת התעלפות, בחילה, הקאה או כל הרגשה רעה מבחינה פיזית, עליה להתחיל לשתות מיד. מומלץ להתחיל בנוזל ממותק בקצב מדוד ובכמות קטנה של עד להרגשה טובה יותר. ככלל מומלץ לנשים בהריון לא לבלות זמן רב בחוץ או בהליכה, בפרט אם קיים עומס חום, אלא להישאר בבית בחדר ממוזג.
לכל הצמים ובעיקר לחולי סוכרת מומלץ לשתות לפחות 8 עד 10 כוסות מים במשך היום שלפני יום כיפור, כדי למנוע התייבשות בערב הצום (שהיא אחת הסיבות העיקריות להרגשת בחילה וכאבי ראש בעת הצום)
חשוב שכל אחד יקשיב לגוף שלו ולא יביא את עצמו למצבים קשים של הקאות או התייבשות בזמן הצום. בעיקר צרכים להישמר אנשים המוגדרים כחולים כרוניים, אנשים מבוגרים, נשים הרות וקבוצות נוספות בסיכון.