קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
עדכונים חדשים:
  • עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה
  • פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח
  • נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים
  • נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים
  • פורים ברשות הטבע והגנים
  • מובילים גם בתרבות: נתניה נבחרה לארח את הכנס הארצי של כלי ההקשה בישראל
  • תלמידי תיכון "שרת" נתניה קיימו בוקר של פעילות מרגשת, עם ניצולי שואה מעמותת "עמך" בסניף נתניה
  • דרושים במכבי
  • ד"ר פיראס אבו דריס מומחה לרפואת דחופה
  • הכל על תכנית הגולף מאת אריק מירובסקי-תושב השכונה
קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
ראשי » בריאות » שבועות טבעוני- יש דבר כזה בכלל?

שבועות טבעוני- יש דבר כזה בכלל?

יוני 8, 2016 12:40 pm אין תגובות

האמנם אפשר לוותר על כל מוצרי החלב בחג הזה? והאם בכלל כדאי לעשות זאת?

אם גם אתם מתלבטים בנושאים אלו, דעו שאינכם היחידים. מטופלים רבים שלי שואלים אותי את אותן השאלות בימים אלו ממש. ובכן, על השאלה השנייה רק אתם תוכלו לענות לעצמכם, על השאלה הראשונה אני יכולה לעזור לכם לענות –עם חופן עצות בריאותיות נטולות חלב לחלוטין.

  1. רוב "ממרחי הגבינה" התעשייתיים אינם בריאים ומכילים בעיקר שמן ומלח. התחליפים האמתיים הם חמאות האגוזים השונות (כמו שקדייה, ממרח אגוזי קשיו טחון וטחינה) וממרחים קטניות- החל מחומוס ועד ממרח שעועית ביתי (המתכון בסוף). אגוזים וקטניות מכילים ברזל, סידן, אבץ וחלבונים. הם גם עשירים בסיבים. אפשר להכין אותם בבית ואפשר לקנות מוכנים.
  2. שדרגו כל כריך בעזרת ממרחים על בסיס ירקות: לימון כבוש, מטבוחה, חצילים על האש או בטחינה, ממרח פלפלים ופסטו הם רק חלק קטן מהרשימה. זו תהייה תוספת של טעם, נוגדי חמצון, סיבים וויטמינים.
  3. תחליפי החלב הנפוצים בשוק עשויים מאורז, שקדים או שיבולת שועל ומכילים בעיקר פחמימות וסידן שהוסף באופן מלאכותי. מגוון הטעמים גדול וכדאי לבדוק מה הכי טעים לכם. תחליף החלב שהכי דומה לחלב רגיל הוא חלב סויה -שמכיל גם חלבונים ותוספת של ויטמין B12(בכמות דומה לחלב פרה) וזהו יתרון גדול שלו על כל השאר. לחוששים מתופעות לוואי הורמונאליות של חלב סויה חשוב להזכיר שהן הופרכו על ידי מספר מחקרים בשנים האחרונות.

 

ואם אתם דבקים בחלב ומוצריו, קבלו בבקשה עוד כמה עצות בריאותיות:

  1. כשאתם קונים מוצרי חלב קחו את אלו עם אחוזי השומן הנמוכים יותר, בכדי לחסוך מעצמכם שומנים רווים וכולסטרול מיותרים. אם אתם רוצים להגיע לגבינה במרקם רך יותר- אפשר תמיד להוסיף קצת שמן זית ולערבב היטב- תקבלו גבינה במרקם נעים ובריא יותר.
  2. חפשו את מוצרי החלב עם רשימת הרכיבים הקצרה ביותר. רוב מוצרי החלב זוכים בתוספות שונות ומשונות- החל מסידן וחיידקים ידידותיים למערכת העיכול ועד למלח וחומרים משמרים.
  3. קנו גבינות בעלות טעם טבעי ודלות במלח, והוסיפו להם טעמים בעצמכם. שום, שמיר, פפריקה, עגבניות מיובשות, שמן זית, זעתר, סומק, זיתים ועוד. כשאתם מוסיפים את התיבול בבית נחסכים מכם כל החומרים הנלווים שמוספים בכדי לשמור על אחידות המוצר וכמובן שהטעם עולה פי כמה מונים.
  4. שלבו את מוצרי החלב שאתם אוכלים יחד עם מזונות עשירים בוויטמין C- שילוב שמשפר את ספיגת הסידן וגם האבץ שנמצאים במוצרי חלב באופן טבעי.

 

מתכון לממרח שעועית ביתי:

  1. משרים ומבשלים 2 כוסות שעועית לבנה (גם אדומה או שחורה יתאימו) עד שהיא רכה מאוד.
  2. אחרי סינון המים, מעבירים לבלנדר ביחד עם 1/3 כוס מיץ לימון סחוט, 1/4 כוס שמן זית, שן שום בינונית, וחצי כפית מלח.
  3. טוחנים הכל יחד, אם התערובת לא מתערבלת כראוי אפשר להוסיף קצת מים (או לימון אם אתם חובבי טעם חמוץ מאוד).

אצלנו בבית טורפים הכל עם רצועות ירק וכמה חתיכות של פיתה

בתאבון

תמי אדיב  – תזונאית קלינית  – כללית מחוז שרון שומרון

 

 

 

שיתוף

נשמח אם תגיבו עם הפייסבוק שלכם

תגובות

כללית קריית השרון תמי אדיב
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כתבו לנו
כתבות אחרונות
פסח במרכז אלון

פסח במרכז אלון

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

לייק כבר עשיתם?
תגיות
אאוריקה פארק אוויר ואווירה אורט יד-לבוביץ איצטדיון נתניה אלון אהרון ראש מינהל אכיפה אלי דלל בארון של שרון בית ספר לאה גולדברג היכל התרבות נתניה ועד תושבי קרית השרון חורשת הסרג'נטים טלי מולנר יריד עסקים כללית כללית קריית השרון לאה גולדברג לימור מאמו מאור דאיה מגן דוד אדום מורשת זבולון מכבי קריית השרון מכבי שרותי בריאות מרים פיירברג-איכר מרכז אלון משטרה קריית השרון משטרת נתניה משמר השכונה משמר השכונה קריית השרון מתחם רוגובין פדרמן סינמה סיטי מתכונים מתכונים קרית השרון נדלן נתניה עידית שטיין קוקוש עיריית נתניה פלנתניה קופת חולים כללית קורונה בנתניה קרית השרון רואה חשבון אריאל גורן קריית השרון רכישה קבוצתית רפי ימין שושה גולן שירי חגואל סיידון שירלי קליין
הרשם לניוזלטר שלנו

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן