אז איך לעבור (גם) את המימונה בשלום?
המִימוּנָה היא חג עממי של יהודים יוצאי מרוקו הנחגג במוצאי חג הפסח ובאסרו חג. החג מסמל שפע, פריון, מזל והצלחה. בליל המימונה נערכת חגיגה בהשתתפות אורחים כשדלתות הבית נותרות פתוחות וכולם מוזמנים להיכנס, לשמוע דרשות, לשיר פיוטים, לרקוד ולטעום מהמטעמים המתוקים שמונחים על השולחנות. בני הבית נוהגים לברך את האורחים בברכת "תרבחו ותסעדו", שמקובל לפרשה כ"תרוויחו ותצליחו", כלומר, תיהנו משפע המזון המוגש. התקרובת המתוקה מבוססת בעיקר על ממתקים וריבות. המעדנים הם על טהרת המזונות הכשרים לפסח, כמו תמרים, אגוזים, שקדים וסוכר, למעט המופלטה -גלילת בצק מרוחה בחמאה ובדבש, שמסמלת את חזרת החמץ.
איך נתמודד עם כל הטוב הזה ?
- אם ערב המימונה כולל אירוח בכמה בתים, מומלץ לאכל בבית הראשון מופלטה אחת בלבד, בבית השני משהו מהמתוקים – ובשלישי להסתפק בכוסית יין.
- כדאי להגיע שבעים ולאכול במידה.
- האפקט המגרה של הצבעוניות והשפע יכול לבלבל – חישבו עם הראש ולא רק עם העיניים.
- חשוב לאכול לאט, ללעוס היטב את האוכל, להתענג על הטעמים והמרקמים וליהנות מכל ביס וביס – כך ותוך אכילה מודעת אוכלים פחות.
- הקפידו לשתות מים במהלך הערב כולו.
- אם שותים אלכוהול, מומלצת כוסית אחת של יין.
- אולי זה לא ממש לפי המנהג, אבל אפשר להוסיף לשולחן גם צלחת ירקות (בנוסף לחסה איתה מורחים חלב על המצח בחלק מהמשפחות)
בברכת תרבחו ותסעדו!
ד"ר סיגל סופר – דיאטנית ראשית ; גב' זהבה קרלסבד ע. דיאטנית ראשית