במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. הניחוח המהביל, האדים העולים, צבעוניות ירקות החורף המגוונים והטעם המרגיע של המרק הם ההשראה למגוון המרקים שמציעה רשת קפה גרג לחורף 2014 .
מתכון למרק בצל באדיבות נדב מרום , שף ראשי ברשת קפה גרג:
חומרים
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
אופן ההכנה
לחמם את החמאה עד שהיא חומה(לא שחורה!)
לזרוק לתוכה את הבצל והטימין הקצוץ, לבשל עד שהבצל רך וחום.
להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.
להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק.
לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין
מרק בטטה מוקרם
באדיבות נדב מרום , שף ראשי ברשת קפה גרג:
1 יחידה גזר
חצי בצל גדול
1 ק"ג בטטות, מקולפות
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף(או ציר עוף במקום מים אם יש)
מלח, פלפל לבן טחון
אופן ההכנה
לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים.
לכסות במים ועוד כמה ס"מ.
כאשר הירקות רכים לחלוטין(לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים ולטחון בבלנדר ידני
לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.