עוגת לבה עם גלידת וניל וסירופ קרמל
באדיבות בן & ג'ריס ישראל
אם מאסתם במתכונים המסורתיים של עוגת דבש לרגל ראש השנה, נפל בחלקכם הכבוד לארח וחפצה נפשכם בקינוח מהיר וקליל להכנה – קבלו את הפתרון של בן & ג'ריס עבורכם: עוגת לבה עם גלידת וניל.
עוגת סופלה עשירה ועמוקה בטעמי שוקולד, מקושטת בכדור וניל שתמיד בא במקום, לצד קצפת וסירופ קרמל. מתחילים?
רכיבים:
זמן הכנה: 10 דקות , זמן כולל: 30 דקות
1/4 כוס קקאו
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
6 קוביות שוקולד
1פיינט גלידת וניל של בן & ג’ריס
* קצפת ורוטב קרמל, כקישוט אופציונלי
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190°. מרססים 6 תבניות סופלה עם תרסיס שמן ומניחים על נייר אפייה. מערבבים יחד בקערה גדולה את כל הרכיבים, פרט לקוביות השוקולד ופיינט גלידת וניל ומערבבים היטב.
- מוזגים את הבלילה באופן שווה לכל כלי סופלה שהוכן מראש. מניחים קוביית שוקולד במרכז של כל עוגה ולוחצים עליה מעט, מוודאים שהיא מכוסה לגמרי בבלילה. אופים את העוגות למשך 15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים למשך 3-5 דקות.
- לפני הגשה: עוברים עם סכין בשולי כל עוגה ומעבירים לצלחת הגשה.
- מניחים מעל כדור גלידת וניל של בן & ג'ריס, מתיזים מעל קצפת ומזלפים רוטב קרמל.
חג שמח!