פסח – איך אוכלים את זה?
פסח הוא חג החירות. מהי חירות באכילה? חירות באכילה בעיני היא היכולת לבחור מה לאכול, לא להימנע, בלי איסורים והתניות. אנחנו רוצים ללמוד להקשיב לעצמנו, לבטן שלנו, לאכול לפי תחושות הרעב ובכמות שמתאימה לנו כדי להרגיש טוב עם עצמנו כל הזמן ולאחר הארוחות בפרט.
הנה חמש עצות לקראת החג שיסייעו לכולנו להרגיש טוב יותר בשבוע הזה:
- תכנון – תכנון הוא שם המשחק!
התארגנו לאכול ארוחות מסודרות בהתאם לתוכניות המשפחתיות. יש הרבה ארוחות בחג, דאגו למזון מתאים לכם ובעיקר מזין, מומלץ שמרבית הארוחות יכילו חלבון (דגים, ביצים, מוצרי חלב, עוף/הודו/בקר רזה), ירקות וכמות בינונית של פחמימות (לדוגמא: תפוח אדמה, בטטה, אורז, אטריות אורז, מצה). זכרו שמצה = 2 פרוסות לחם. - תחושות רעב ושובע – אל תוותרו על ארוחות ביניים: הן יאפשרו לכם להגיע בנחת לארוחות העיקריות המשפחתיות. התארגנו בהתאם וקחו איתכם ארוחות ביניים בהתאם לצורך.
- בחירה – בחרו את המנות שאתם אוהבים. אם אכלתם ארוחות ביניים, אתם לא מגיעים רעבים לשולחן. קחו דקה, העיפו מבט על ההיצע בשולחן ותכננו איך תראה הצלחת שלכם. לא לשכוח את הירקות!
- איך אוכלים? לאט, בנחת – תהנו מכל ביס, הקפידו על לעיסה טובה, עצרו כשנדמה לכם ששבעתם וקחו נשימה ארוכה. עכשיו תשאלו את עצמכם (בעיקר את הבטן) האם אתם עדיין רעבים? הקשיבו לבטן. אם התשובה היא כן, בחרו מה להמשיך לאכול.
- נצלו את האביב – מזג אויר מצויין לפעילות גופנית, בימי החופש אפשר לתכנן פעילויות משפחתיות שישלבו פעילות גופנית מגבשת ומהנה לכל המשפחה.
מי אני? ניצן גיל כאהן, אמא ל 4, תושבת קרית השרון, דיאטנית קלינית בעלת רשיון משרד הבריאות וחברת עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל (עתיד), מומחית לבישול בריא, בריאטריה וגסטרו, מנחת קבוצות, מעבירה סדנאות בישול בריא, סדנאות לירידה במשקל, ולמנותחים בריאטריים.
את הידע המקצועי המעמיק שלי אני משלבת עם אהבתי למטבח, לבישול בריא ולאוכל טוב. על אלו אני מפזרת בנדיבות גישה אמפטית ותומכת הרואה במקצוע שלי שליחות.
https://www.facebook.com/Ndiet/