שאיפה של כל בעל עסק עצמאי בין אם הוא נותן שירותים או עוסק במסחר להיות מומחה ולהפוך להיות מותג בתחומו- רואה חשבון אריאל גורן
נושא השבוע: ידע פיננסי שווה עסק מצליח
שמחים להציג את הטור השישי בסדרת טורים "כלכלה בחיינו – להבין את הכסף" ע"י "שטאובר גורן רואי חשבון"
מזה מאות שנים העולם כולו מושען על התקיימות כלכלית. הכסף מלווה אותנו בחיי היום יום ואנו נדרשים לדעת לקבל החלטות כלכליות מדי יום. בכל שבוע נפרסם טור העוסק בכסף המשפיע על רוב התחומים בחיינו. מטרתנו לתת לכם כלים טובים לקבלת החלטות כלכליות קטנות וגדולות. השבוע נעסוק בנושא חשוב ואפילו קריטי. מסיבות כאלה ואחרות חלקנו יודעים עליו, מעט מידי.
השבוע בטור כלכלה בחיינו, ידע פיננסי שווה עסק מצליח
רוצה להיות עצמאי? אתה כבר עצמאי? יש נתונים שחשוב לדעת . ידע פיננסי שווה עסק מצליח. בטור השבוע אריאל גורן משתף אותנו בכמה עצות ליוצאים לדרך ואולי גם לאלה שכבר בדרך .
רואה חשבון אריאל גורן, שותף במשרד גורן שטאובר רואי חשבון.
המשרד מלווה עסקים בהצלחה למעלה מ- 30 שנה ומטפל בין היתר בהחזרי מס לשכירים.
משרד: רחוב המסגר 55 ת"א אביב. סניף: שדרות טוס לנטוס קריית השרון, נתניה
לשאלות: 03-5616466 ,077-5347234 office@jcpa.co.il
פייסבוק: אריאל גורן רואה חשבון
ידע פיננסי שווה עסק מצליח
שאיפה של כל בעל עסק עצמאי בין אם הוא נותן שירותים או עוסק במסחר להיות מומחה ולהפוך להיות מותג בתחומו. כך לדוגמא, העוסק בקידום ושיווק במדיה הדיגיטלית, גוגל או רשתות חברתיות כגון פייסבוק לינקדאין ועוד, ידאג להיות מעודכן בשינויים הנדרשים על מנת לתת את השירות הטוב ביותר ללקוחותיו.
בעל עסק מסחרי, ישקיע תקציב פרסום ושיווק, ירכוש ציוד מתקדם, ידאג לאתר אינטרנט נגיש ומקודם, יאתר את הספקים הנוחים והמשתלמים ביותר עבורו ויעשה את הפעולות הנדרשות כדאי להביא את הלקוחות לחנות או לבית העסק.
כל בעל עסק מעוניין שהעסק יניב לו הכנסה שוטפת שתאפשר לו רווחה כלכלית לו ולבני משפחתו
בניגוד לעובד שכיר שיודע את סכום ההכנסה הנכנסת לחשבון הבנק מידי חודש, עצמאיים חיים רוב הזמן באי ודאות .
סוגי התמודדויות:
עסקים עונתיים, עסקים שקהל הלקוחות שלהם אינם קבועים חייבים באופן שוטף לדאוג לזרימה של לקוחות חדשים, מצבים מסוימים בעל העסק יקבל תשלום לאחר מספר חודשים, שוטף + .התמודדות עם עזיבת לקוחות, הורדת מחירים עקב תחרות של המוצר או של שעת העבודה.
למרות זאת הרבה בעלי עסקים משגשגים ולעומתם בעלי עסקים אחרים מתקשים לגמור את החודש ומתלבטים האם להמשיך בעסק או לבצע חישוב מסלול מחדש.
רובכם מכירים בוודאי את העצות להתנהלות כלכלית נכונה בעסק, בין היתר:
לבנות תוכנית עסקית ולהקפיד ליישמה
לדאוג לנזילות בחשבון הבנק כדי לשלם את תשלומי המע"מ, מקדמות מס הכנסה וביטוח לאומי ועוד.
אתייחס לעובדה אחת בולטת שאני נתקל בה במסגרת עבודתי כרואה חשבון.
לא מעט עצמאיים, אינם יודעים מה מצבו הפיננסי של העסק. הם דואגים להכנסות, מעבירים אחת לחודש או חודשיים את החומר לרואה החשבון, משלמים את מה שצריך למדינה ולא מבינים איך נשאר מעט כל כך בסופו של דבר.
מי שמנהל עסק, בין אם נותן שירות ובין עסק מסחרי חייב לדעת באופן שוטף מהן התוצאות העסקיות של העסק.
כמובן שבתחילת הדרך השורה התחתונה לא תמיד חיובית, אבל אם מקפידים:
- לקבל ולנתח את המידע הפיננסי באופן שוטף.
- אם יש לנו את התשובה מה מניב לנו השירות או המכירה מול ההשקעות הנדרשות.
- האם אני יודע במה כדאי להשקיע ולפתח ואיך לעשות זאת נכון.
אם אתם עושים זאת, הסבירות שתראו תוצאות חיוביות בעסק גבוה לאין ארוך.
הניסיון שנצבר לאורך השנים מלמד שבעלי העסקים המצליחים יודעים ושולטים היטב במידע הפיננסי הנ"ל. לחלקם זה ב DNA וחלקם ממשיכים להיעזר בדוחות ובמידע הפיננסי שהם מקבלים באופן שוטף.
היום, הרבה יותר פשוט לקבל את המידע הזה. רואי החשבון עובדים עם תוכנות מתקדמות המאפשרות להפיק בכל רגע נתון דוחות פיננסים שונים ופשוטים לניתוח והבנה.
כל מה שנדרש מכם הוא לדבר עם רואה החשבון שלכם ולשתף אותו במידע ובלבטים הרבים במהלך הפעילות העסקית שהוא לא תמיד מודע אליהם.
זכרו, רואה חשבון נחשף למגוון רחב של עסקים בהיקפים שונים, מלווה עסקים לאורך שנים כך ששיתוף והתייעצות עם רואה החשבון שלכם חייבת להתבצע באופן שוטף ולא לקראת סוף השנה או בעת החתימה על הדוחות השנתיים.
טיפ השבוע – קרן השתלמות לעצמאים
כדאי להתייחס לקרן השתלמות כחסכון פיננסי. חלק מהעצמאיים אינם מפקידים לקרן השתלמות, מתוך מחשבה שבמידה והעסק לא יניב רווח שנתי ופעולת ההפקדה לקרן השתלמות לא תביא לחסכון במס הכנסה, לא כדאי לבצע הפקדה לקרן השתלמות.
כמובן שאם העסק ריווחי כדאי לנצל את הטבת המס בהפקדה לקרן השתלמות, אך גם אם לא הגעתם לסף המס, ההפקדה לקרן ההשתלמות לא תביא לחסכון מידי במס, אולם זה האפיק ההשקעה היחיד כיום בישראל שאין עליו מיסוי עד תקרת הפקדה שנתית של 18,240 ₪.
לכן אם אתם עצמאיים, וחוסכים במקום אחר כמו בנק, קופות גמל או בשוק ההון, כדאי ראשית לנצל את ההפקדה המקסימלית לקרן השתלמות וליהנות מפטור מלא על הרווחים שהצטברו לאורך השנים.