רשת קפה גרג מציעה:
בחג השבועות נהוג לאכול מאכלי גבינה, אבל כולנו מחכים להפתעות הקינוח המתוקות, המהוות את גולת הכותרת של כל ארוחת חג.
ברשת קפה גרג, בחרו להמתיק לכם את החג, בעוגת גבינה פירורים, שהפכה כמעט למסורת בכל בית, בחג השבועות.
מרכיבים:
עוגת פירורים
קילו גבינה9%
800 מ"ל של שמנת מתוקה 42%
300גרם סוכר
30גרם פודינג וניל
30גרם מ"ל ברנדי
גרידת לימון שלם אחד
אופן הכנת הבלילה:
מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.
אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.
מערבבים עם הלקקן.
לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי
ובוחשים במהירות איטית.
לשמור במקרר.
אופן הכנת הבצק:
450גרם קמח.
250גרם חמאה.
160גרם סוכר.
4 חלמונים של ביצה.(צהוב של הביצה)80גרם של חלמון.
20גרם אבקת-אפיה(2כפות שטוחות)
את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.
מוסיפים בהדרגה את החלמון.
ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.
על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.
הוראות הכנה:
משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.
אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.
מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.
את יתרת הבצק מפוררים ביד או במג'ימיקס מעל.
מקפיאים למשך 3-4 שעות.