לרגל יום השטרודל הבינלאומי שחל ב 17.6, תמר ידין, דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף מנדבת מתכון מנצח לשטרודל תפוחים דל קלוריות:
מצרכים (לשטרודל אחד, כ-10 מנות):
4 דפי בצק פילו, מופשרים לפי ההנחיות שעל החבילה.
בצק פילו לא מכיל שומן ולא סופח שמן ולכן זו אופציה בריאה יותר.
3 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. מי שלא אוהב יכול להחליף בתפוחי עץ אדומים, שמתוקים יותר, או אפילו באגסים.
2 כפות שמן קוקוס לא מחומם
3-4 כפות של סוכר חום
1 כפית של תמצית וניל
1 כף קורנפלור
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 כפית קינמון
1-2 כף סילאן
אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
מילוי:
- לחמם מחבת רחבה וכשהיא חמה להוסיף את שמן הקוקוס.
- להוסיף את התפוחים ולחמם במחבת כ-10 דקות, עד שיתרככו.
- בצלוחית נפרדת לערבב קורנפלור ומיץ לימון וכן סוכר חום, להוסיף את התערובת לתפוחים שבמחבת ולערבב מספר דקות.
- להוסיף גם את הקינמון ולערבב היטב.
- לקרר את התערובת.
הכנת בצק הפילו:
- על תבנית עם נייר אפייה מניחים את דפי הפילו, כך שיכסו חלקית אחד את השני.
- מושחים את החלק העליון שבדפים בכף שמן קוקוס. מי שרוצה יכול למשוח בחמאה מומסת.
- מניחים בחלק הרחב של העלים את המלית של התפוחים שהתקררה בינתיים.
מוודאים שנשארו שוליים ללא מלית, כך שאפשר יהיה לסגור את הדפים סביב המלית.
- מהדקים את המלית ומגלגלים את עלי הפילו סביבם כך שנוצר מלבן.
- מברישים את השטרודל בסילאן.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 18-20 דקות, או עד שהשטרודל מזהיב.
- לקרר כשמוכן.
- לפזר מעל אבקת סוכר
ערכים תזונתיים למנה
קלוריות: 115 קק"ל
חלבון: 1 גר'
פחמימה: 15גר'
שומן: 0.8 גר'