השף מריו גיסימונדו מחברת ישרקו יבואנית מוצרי מזון מהארץ והעולם. מנדב מתכון
פסטה ברוטב עגבניות, פסטו ומוצרלה.
מתכון ל- 10 מנות לפסטה ברוטב עגבניות, פסטה ומוצרלה
1 ק"ג פסטה ספגטי
1 ק"ג עגבניות שרי
3 שיני שום
100 גרם בצל
100 מ"ל שמן זית
מעט מלח ופלפל
להכנת רוטב הפסטו:
100 גרם בזיליקום
100 מ"ל שמן זית
20 גרם גבינת פקורינו
50 גרם גבינת פרמזן
10 גרם צנוברים
3 גרם מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
יש לטחון את כל מרכיבי רוטב הפסטו במעבד מזון.
לטגן את השום במחבת, להוסיף את עגבניות השרי, הבצל ולבשל על אש קטנה כמס' דקות קצרות.
להרתיח את הפסטה במים רותחים עם 100 גרם מלח עד לקבלת פסטה "אל דנטה". להוציא מהסיר ולערבב עם רוטב העגבניות ומעל יש לשים את רוטב הפסטו וחתיכות גבינת מוצרלה ולבזוק מעט שמן זית.