עוגת קוקוס ושוקולד – כשרה לפסח
מצרכים:
6 ביצים
1 כוס סוכר
100 גרם קוקוס
150 גרם שוקולד מחיר
1 כף גדושה של מרגרינה
אופן הכנה של העוגה::
מפרידים חלבונים מחלמונים בשתי קערות נפרדות. מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר עד שנוצר קצף קשה.
מגרדים 50 גרם של שוקולד
בקערה שנייה מערבבים היטב ביחד את החלמונים, מוסיפים אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה פנימה, מוסיפים בהדרגה את פתיתי הקוקוס והשוקולד מגורד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים הכול לתבנית עוגלה 26 ס"מ משומנת או מכוסה בנייר אפייה, ואופים בתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15 דקות – אחר כך מורידים את החום ל160 מעלות למשך כעוד-15 דקות, עד להזהבת החלק העליון של העוגה ובדיקה ידנית שהיא יציבה (נגיעה קלה מלמעלה).
מוציאים מהתנור ומצננים קצת
הכנה הציפוי:
ממסים 100 גרם שוקולד עם שמנת מתוקה אפשר פרווה במיקרוגל מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומבריק – שמים את הציפוי מעל העוגה – בתאבון
תודה ויום מקסים ♥