קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
עדכונים חדשים:
  • עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה
  • פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח
  • נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים
  • נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים
  • פורים ברשות הטבע והגנים
  • מובילים גם בתרבות: נתניה נבחרה לארח את הכנס הארצי של כלי ההקשה בישראל
  • תלמידי תיכון "שרת" נתניה קיימו בוקר של פעילות מרגשת, עם ניצולי שואה מעמותת "עמך" בסניף נתניה
  • דרושים במכבי
  • ד"ר פיראס אבו דריס מומחה לרפואת דחופה
  • הכל על תכנית הגולף מאת אריק מירובסקי-תושב השכונה
קריית השרון שלי
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
  • מה קורה?
  • ועד תושבים
  • עסקים כותבים
  • חינוך
  • בריאות
  • כלכלה בחיינו
    • לוח מכירה/השכרה דירות קריית השרון ומזרח נתניה
    • דרושים-הצעות עבודה בנתניה והסביבה
    • ריכוז בייביסיטרים בקריית השרון
    • לוח גנים וצהרונים בקרית השרון והסביבה
  • חוק ומשפט
  • עיצוב
  • מתכונים
ראשי » מתכונים » עוגת גבינה פירורים טבעונית לחג השבועות

עוגת גבינה פירורים טבעונית לחג השבועות

מאי 9, 2018 1:23 pm אין תגובות

עוגת "גבינה" פירורים

המתכון באדיבות יוספה בן כהן – מסעדת "מיץ מרק"

עוגת הגבינה ופירורים הקלאסית שחייבת להיות מוגשת על כל שולחן חג בשבועות, אינה חייבת להכיל מוצרי חלב עתירי שומן שמשאירים אתכם כבדים בסוף הארוחה. הפעם אני מציעה לכם את העוגה בגרסה קלילה ועדינה יותר. בפעם הראשונה שהכנתי אותה לשולחן החג המשפחתי היא זכתה לתשואות ולא האמינו לי שאיננה באמת מכילה גבינה. מאז לא מוותרים לי עליה בכל ארוחת חג. בקיצור, אתם חייבים לנסות.

אז מה צריך לתבנית בקוטר 24 ?

לבצק:

150 גרם שמן קוקוס נוזלי או רך (3/4 כוס)

180 גרם סוכר (3/4 כוס)

270 גר' קמח (2 כוסות)

¾ כוס רסק תפוחי עץ

קורט מלח

כף שטוחה א. אפיה

½ כפית סודה לשתיה

½ כפית מחית וניל

לקרם "גבינה":

100 גר' קשיו מושרה במים שעתיים לפחות

2 כפות פתיתי אגר או כף אבקה

50 גר' סוכר

½ כפית מחית וניל

2 פחיות קרם קוקוס מקוררות (כ 20% שומן)

1 פודינג וניל

קליפה  מגורדת מ 2 לימונים (אפשר פחות….אני אוהבת טעם מודגש)

אופן הכנה

הבצק:

  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
  • מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים בעזרת כף רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  • על נייר אפיה מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ סמ' ומחוררים בעזרת מזלג.
  • מניחים את הנייר אפיה עם הבצק על תבנית האפיה וקורצים עיגול עם רינג בקוטר 24. משאירים את הרינג בתוך הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 15 דקות.
  • מצננים מעט את הבצק. מוציאים את השוליים ומניחים בצד.
  • את תחתית הבצק עם הרינג מעבירים בזהירות למגש/צלחת הגשה. אם משתמשים בשקף- זה הזמן לסדר אותו בתוך הרינג.
  • את שאריות הבצק מפוררים בעזרת הידיים ומשטחים את הפירורים בתבנית האפיה. מכניסים שוב לתנור לייבוש בחום של 120 מעלות ל 10 דקות. משאירים בתנור הכבוי עם דלת פתוחה שיצטנן.

קרם ה"גבינה":

  • מערבבים את האגר –אגר עם חצי כוס מים ומשאירים בצד כדי שהמים יספגו לפחות כחצי שעה.
  • מרתיחים את תערובת האגר ומורידים מהאש.
  • את הקשיו מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הסוכר, וניל ותערובת האגר החמה. טוחנים הכל יחד למשחה חלקה עד כמה שניתן.
  • את קרם הקוקוס מקציפים עם הפודינג (אין צורך להפריד שומן מנוזל הקוקוס, מקציפים את כל הפחית אך מקפידים שהיה קר)
  • מערבבים יחד את תערובת הקשיו עם הקוקוס ומקפלים פנימה את קליפת הלימון.
  • יוצקים את קרם הגבינה על הבצק לאחר שהצטנן לגמרי. משטחים היטב לשכבה אחידה ומקפיאים כחצי שעה לפחות.
  • מסדרים את כל פירורי הבצק האפויים על קרם הגבינה.
  • ניתן לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציא להפשרה בקירור כ 3 שעות לפני האכילה.

 

 

 

 

 

שיתוף

נשמח אם תגיבו עם הפייסבוק שלכם

תגובות

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כתבו לנו
כתבות אחרונות
פסח במרכז אלון

פסח במרכז אלון

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

עינב נגבי – דיאטנית ילדים ומבוגרים למרחב נתניה

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

פאי רועים חגיגי עם טלה: מנה מסורתית בניחוח חג הפסח

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נעים להכיר: ד"ר רואן דאהר – מומחית ברפואת נשים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

נחתם הסכם שת"פ בין עיריית נתניה וקרן קיימת לישראל המתייחס לחורשת הסרג'נטים

לייק כבר עשיתם?
תגיות
אאוריקה פארק אוויר ואווירה אורט יד-לבוביץ איצטדיון נתניה אלון אהרון ראש מינהל אכיפה אלי דלל בארון של שרון בית ספר לאה גולדברג היכל התרבות נתניה ועד תושבי קרית השרון חורשת הסרג'נטים טלי מולנר יריד עסקים כללית כללית קריית השרון לאה גולדברג לימור מאמו מאור דאיה מגן דוד אדום מורשת זבולון מכבי קריית השרון מכבי שרותי בריאות מרים פיירברג-איכר מרכז אלון משטרה קריית השרון משטרת נתניה משמר השכונה משמר השכונה קריית השרון מתחם רוגובין פדרמן סינמה סיטי מתכונים מתכונים קרית השרון נדלן נתניה עידית שטיין קוקוש עיריית נתניה פלנתניה קופת חולים כללית קורונה בנתניה קרית השרון רואה חשבון אריאל גורן קריית השרון רכישה קבוצתית רפי ימין שושה גולן שירי חגואל סיידון שירלי קליין
הרשם לניוזלטר שלנו

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן