סיגרים ממולאים בפסטייה עוף עם אגוזים וחמוציות
רשת בתי הקפה גרג מנדבת מתכון לרגל חג ט"ו בשבט הקרב ובא – סיגרים ממולאים פסטייה, עוף עם אגוזים וחמוציות בטעמים אקזוטיים.
מרכיבים:
20 גר שמן זית
60 גר בצל קצוץ
30 גר פטריות קצוצות היטב
300 גר חזה עוף מבושל וקצוץ
35 גר חמוציות מיובשות
30 גרם אגוזי מלך שבורים
20 גר פטרוזיליה
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית שטוחה כמון
1 כף סילאן
1 כפית מלח
לגלגול:
1 חבילת עלי סיגר
אופן הכנה:
יש לטגן בשמן הזית על גבי ווק או מחבת עמוקה בחום גבוה מאד את הבצל והפטריות עד להזהבה ולהוסיף את חזה העוף לעוד כ 2 דקות להוריד מהאש להעביר לקערת ערבוב ונצנן לטמפרטורת החדר לאחר מכן יש להוסיף את שאר המוצרים ולערבב היטב
אופן גלגול:
נניח את על הסיגר על משטח העבודה
נפזר 40 גר מילוי מוכן לאורכו של העלה קרוב ככל הניתן לחלקו התחתון של העלה(קרוב לגוף) ונגלגל כסיגר, כך שנקפל את הקצוות על גבי המילוי ומשם נגלגל את העלה סיגר על המילוי בצורה הדוקה ככל הניתן. נסגור היטב את הקצה בעזרת מים המעורבבים עם קמח.
לסיום נטגן בשמן עמוק עד הזהבה נניח על נייר סופג
את מנת הפסטייה יש להגיש עם טחינה לצד ירקות טריים.
שיהיה בתיאבון