אין כמו להתפנק בחורף עם קערה ענקית של פסטה טובה, בליווי כוס יין איכותי ומישהו שיחלוק אתך את כל הטוב הזה…. לרגל עונת הגשמים והרעמים, מותג הפסטה המוביל "ברילה", מציע מתכון חדש לפסטה ירוקה ועשירה שכיף, קל וטעים להכין ביחד וגם לחוד – פסטה עם שפע ירקות ירוקים, תרד טורקי, בפסטו ירוק וגבינה צפתית.
מתכון מאת : מאיה דרין
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם) של ברילה מבושלת לפי הוראות היצרן
3 זוקיני חתוך דק
2 בצל ירוק חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
3 כפות שמן זית
צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)
6 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לפסטו
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור בזיליקום
1/2-3/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קלופות
4 כפות גרעיני חמנייה קלויים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט: חופן גרעיני חמנייה קלויים, 4 כפות גבינה צפתית מפוררת
אופן ההכנה
- במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, מתבלים במלח ופלפל.
- מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
- מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני. מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו.
- מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקה
- מסירים מעל האש מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.
בתיאבון
את כל מוצרי פסטה "ברילה" ניתן למצוא ברשתות השיווק המובחרות.