מתכון טבעוני להכנת עוגיות עם ריבה
לרגל החג ט"ו בשבט, שחל השנה ב 27.1, חברת אורגניקזון, מציעה מתכון להכנת עוגיות עם ריבה.
מצרכים לבצק:
3.5 כוסות קמח כוסמין לבן
2.5 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום
2 כפות סוכר קנים
180 גר׳ חמאה טבעונית קרה (מומלץ של ויגן צ׳ויס) לחתוך לקוביות קטנות
6 כפות חלב סויה- להתחיל עם 4 ואם חסר להוסיף
מצרכים לריבה:
כוס פירות קפואים (מומלץ בתותים ואוכמניות)
3/4 כוס סוויטאנגו (ממתיק תחליף לסוכר) או סוכר קנים
כפית אגר אגר (לא חובה)
אופן ההכנה: לערבב את הבצק עם הידיים עד שנהיה אחיד, מתקבל בצק נח וגמיש. במידה והבצק נשאר פירורים,
יש להוסיף עוד נוזלים. לרדד בין 2 ניירות אפייה של אורגניק זון , לקרוץ עיגולים או צורות שרוצים. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות 10 דק' בלבד.
להכנת הריבה, בסיר קטן נרתיח את הפירות עם הסוכר על אש נמוכה, עד שזה מגיר נוזלים. נערבב מידי פעם למשך חצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים וכבר לא נראה את הפרי בשלמותו. נוסיף כפית אגר אגר .
נמלא את העוגיות בריבה ולאלה שרוצים להמתיק מעט יותר, מומלץ לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר.
מומלץ לאחסן בצנצנת או בשקיות בנייר סגורות היטב במקום מוצל וקריר.
המתכון באדיבות: -The Vegan Yael יעל הטבעונית
זהו מתכון טבעוני ולכן ניתן להגיש את העוגיות בכל ארוחה ובזכות השימוש בנייר האפייה האורגני של המותג If you care – גם שומר על איכות הסביבה. נייר האפיה עשוי מנייר איכותי שלא הולבן בכלור, נקי מכימיקלים המזיקים לאדם ולסביבה. לנוחות השימוש, נשלף אחד אחד, בעל ציפוי סיליקון טבעי, חומר הנמצא בשפע בטבע ואינו רעיל. מצוין לאפייה ובישול ללא צורך בשימון, ניתן לשימוש חוזר ומתאים למיקרו ולתנור, ללא גלוטן, ניתן להשליך לקומפוסט.