חורף חם עם יקב רמת הגולן
מתכון למשקה יין חם-סנגרייה
מאת אבי קאשי | באדיבות יקב רמת הגולן
משקה ספרדי פופולרי, שאהוב במיוחד בחבל הבאסקים. למראה חגיגי מגישים בקערת זכוכית גדולה ויוצקים לכוסות בעזרת מצקת. במקור המשקה מוגש קר אך אין כיף גדול מלהנות בחורף ממשקה היין החם והעשיר. הדבר הכי חשוב בסנגרייה הוא היין ומשום כך חשוב להשתמש ביין איכותי, לא כבד או משתלט, שיודע לשחק יפה עם יתר המרכיבים. “הר חרמון” צעיר ורענן הוא היין הנכון למשימה. כדי להעמיק את טעמה של הסנגרייה מוסיפים גם מעט ירדן T2 – האדום המחוזק של יקב רמת הגולן, שמתפקד כאן על תקן תמצית טעם מרוכזת.
חומרים ל-5 ליטר:
לסירופ:
100 גרם צימוקים
100 גרם אפרסקים מיובשים
100 גרם חמוציות
100 גרם משמשים מיובשים
1 בקבוק הר חרמון אדום
800 גרם (4 כוסות) סוכר לבן
60 מ”ל (1/4 כוס) ליקר אפרסק (אם אין, אפשר להשתמש בכל ליקר פירות אחר במקום)
120 מ”ל (1/2 כוס) ירדן T2
3 מקלות קינמון
3 מסמרי ציפורן
לסנגרייה:
4 בקבוקים הר חרמון אדום
2 תפוזים פרוסים
1 לימון פרוס
2 פירות (אגס, תפוח עץ, אפרסק — מה שאוהבים) חתוכים לקוביות
250 מ”ל סודה
אופן ההכנה:
¤ מכינים את הסירופ: מבשלים את כל החומרים בסיר 20 דקות על להבה נמוכה (בלי להביא לרתיחה). מצננים ושומרים במקרר עד 4 ימים.
¤ מכינים את הסנגרייה: מעבירים את הסירופ לקערה או לקנקן גדול ומוסיפים את יתר החומרים. מחממים לפני ההגשה (מבלי להביא לרתיחה)