השפים של רשת מלונות רימונים מנדבים מתכונים לארוחת מיוחדת שכל אחד יכול להכין!
מצרכים ל-4 מנות:
2 פילה לוקוס טרי (לבקש לפלט ולקחת את העצמות לרוטב)
יין לבן
4 שומרים טריים
ציר דגים
צרור טימין
ירקות שורש לציר (בצל גזר סלרי עשבי תיבול)
מלח ים
פלפל שחור גרוס
1 ראש שום טרי מקולף
1 בצל שאלוט
1 לימון
שמן זית מאיכות טובה
להכנת הציר:
מקלפים ושוטפים את ירקות השורש ומבשלים עם עצמות הדג והראש ועשבי התיבול כשעה. לאחר מכן מסננים ושומרים את הנוזל בצד.
שוטפים היטב את השומר וחוצים לשניים. מתבלים במלח, פלפל, ענף טימין, שום ושמן זית ומעט מהנוזל ומכניסים לתנור מכוסה כשעה וחצי בחום של 160 מעלות.
להכנת הדג:חותכים כל פילה ל- 2 חלקים שווים, מתבלים במלח פלפל וצורבים במחבת לוהטת עם מעט שמן זית כשהעור כלפי מטה למשך כדקה עד שתיים הופכים את הדג ומניחים בתבנית.
להכנת הרוטב: על המחבת שטיגנו את הדג, מטגנים בצל שאלוט קצוץ ומוסיפים כוס יין לבן יבש. מצמצמים לשליש מהכמות. מוסיפים כוס מנוזל הדגים ומעט טימין, משלימים תיבול במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
יוצקים את הרוטב מעל הדג ומכניסים לתנור ואופים כ 10 דק (להיזהר לא לייבש את הדג) על חום של 180 מעלות.
להרכבת המנה: מניחים שומר צלוי ועליו את פילה הדג יוצקים את הרוטב מלמעלה מעטרים בענף טימין ולימון ומגישים.