לזניה – צורות רבות לה
מתכון לרוטולו : עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה
אם חשבתם שדפי לזניה טובים רק למתכון הפשוט שאתם מכירים אז טעות בידכם.
מותג הפסטה מספר אחד באיטליה, ברילה, מציע מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת.
מנה קלה להכנה, מרשימה, מנחמת, וגם טעימה מאוד.
מתכון מאת : אינס ינאי
מצרכים:
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
שמן זית להברשה
מצרכים למלית:
2 כוסות תרד קצוץ מאודה
1 בצל קטן קצוץ מטוגן
400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה
100 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס בזיליקום קצוץ
מעט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
לציפוי:
250 מ"ל שמנת לבישול
2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה של "ברילה"
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת
ההכנה:
- מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
- מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
- מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
- מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.