"הקצביה" שולחת לכם אנרגיות של דרום אמריקה !
תכירו מקרוב את האסאדו בנוסח ארגנטינה ?
מרכיבים⬇
אסאדו – 1.5 קילו חתוך לקוביות על העצמות
קמח – 3 כפות גדושות
שמן זית – 2 כפות
שום – 5 שיניים
בצל – 2 בינוניים קצוצים
ראש סלרי – קצוץ
גזרים – 2 חתוכים גס
ציר בקר – 2 כוסות (או מרק בשר)
יין אדום – 2 כוסות
רסק עגבניות – 200 גרם
מלח – לפי הטעם
עלי דפנה – 2
חרדל דיז'ון גרגירים חריף – חצי כוס
דבש – 5 כפות
פלפל שחור גרוס – הרבה
הוראות הכנה⬇
מקמחים את נתחי האסאדו בקמח מכל הכיוונים כך שיהיו מצופים.
מחממים שמן זית בסיר גדול (עדיף יציקה עם תחתית עבה).
מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים.
מוסיפים את ראש הסלרי, הגזרים והבצל.
מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב כולו.
מוסיפים את ציר הבקר והיין האדום ומערבבים טוב טוב עם כף עץ תוך גירוד המשקעים מתחתית הסיר.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים מעט מלח לפי הטעם (לא הרבה) ואת עלי הדפנה.
מעבירים לאש נמוכה ומכסים במכסה.
מבשלים שעתיים וחצי.
לאחר שעתיים וחצי, מוציאים את הבשר (רק הבשר) ומעבירים לתבנית חד פעמית לשכבה אחידה. את הסיר עם הרוטב שומרים בצד.
מערבבים את הדבש והחרדל בקערה ואז מורחים בנדיבות על נתחי האסאדו.
מפלפלים בנדיבות את הנתחים בפלפל שחור גרוס גס.
מחממים תנור בגריל עליון ל200 מעלות.
מכניסים את האסאדו ל7 דקות לתנור. (לא יותר, הדבש עלול להשרף).
זהו! מוכן.
בתיאבון !
באדיבות י.מ גבריאל – קצביה