השבוע, סמוך לקריית השרון. נתפסה תנשמת באחת החצרות. הציפור הייתה תשושה והגיעה לחצר ששם היה מקור של מים.
למזלה הטוב, האדם שתפס אותה, מר אלי אליזדה, יונאי בכיר תושב שכונת בן ציון. אשר הינו מומחה לגידול יונות ומיד זיהה שמצבה הרפואי אינו תקין. בשלב ראשון הוא דאג לתת לה נוזלים ואף עכברים כמזון שהציפור בדר"כ צדה.
לאחר זאת שפנה אלי, יצרנו קשר עם האקולוגית העירונית, אביב אבישר על מנת לקבל הנחיות כיצד לנהוג. כידוע, הציפור הינה חיית בר מוגנת וחל איסור להחזיק בה.
אביב בדקה את מצבה של התנשמת וקבעה כי יש לפנות אותה מיידית לבית חולים לחיות בסאפרי. לאחר תאום מול הוטרינר, חיפשנו טרמפ, מאחר ולא היה פקח זמין בקירוב .
וכרגיל, תושבי הקרייה מיד נרתמים לכל צרה ועזרה ועוד באותו הערב, התנשמת נלקחה לבית החולים על ידי אחד התושבים.
נכון לדקות אלה, הציפור ממין זכר מאושפזת לאחר שקיבלה נוזלים וויטמינים ונעשו לה צילומים אך לא אובחן מה מגביל אותה, היא לא מסוגלת לעוף ומראה סימני חולשה. הווטרינר חושד שככל הנראה יש לה זיהום רקע ורק לאחר מספר ימים נדע מה יהיה מצבה.
התנשמת, עוף שפניו בצורת לב, הוא חיה שצדה בלילה וניזונה מיונקים קטנים. במהלך היום נמצא אותה מתחבא במקומות חשוכים. בעת הציד התנשמת עפה נמוך, במעוף חרישי, אשר נועד למנוע מהטרף לשמעה מתקרבת. השמיעה היא אמצעי חשוב לתנשמת לאתר את טרפה, אף יותר מהראייה. התנשמת לוכדת את הטרף ברגליה ובולעת אותו מבלי ללעוס.
התנשמת משמשת כמדביר ביולוגי במשקים רבים ומסייע לחקלאים בהגנה כנגד מכרסמים במקום שימוש ברעלים.
חשוב לציין כי בעונה הזו יש הרבה גוזלים שנופלים מקינים ופרחוניים שעוזבים את הקינים והם חסרי ניסיון ולכן נקלעים למצבי מצוקה. בנוסף בעונות האביב והסתיו הרבה ציפורים נודדות נכנסות לנתניה דרך הים ונוחתות לחצרות של אנשים שהן תשושות.
רק מי שאוהב חיות מכל הלב …ידאג להציל כל חיה שנקלעת למצבים כאלה…כל הכבוד על הטיפול וההצלה והדאגה שתגיע לטיפול.