עיריית נתניה מציגה: ירוק על הבר
מפגשים מרתקים והרצאות בנושאי קיימות, צרכנות יתר וצמצום בזבוז מזון.
במסגרת ערבי תוכן והרצאות שמקיימת עיריית נתניה עבור תושבי העיר וכחלק מתפיסת העולם שמקדם אגף איכות הסביבה לקיימות ושמירה על הסביבה בעיר, התקיים בשבוע האחרון ערב בסגנון "ירוק על הבר" בשיתוף עמותת 2 Be friendly והגג – הבית לצעירים.
עשרות תושבי העיר הגיעו אתמול לפאב המרפ'יס, למפגש מרתק והרצאות שעסקו בקיימות, אופנה, צרכנות וצמצום בזבוז מזון.
אגף איכות הסביבה בשיתוף עמותת 2 be friendly מקדמים עסקים לקיום כלכלה מקיימת, שוויונית וחברתית, האחרונה אף דאגה לרווחת המשתתפים עם משקאות ונשנושים במהלך הערב ואף חילקו שי מדליק – קשית נירוסטה רב פעמית כתחליף לקשי הפלסטיק!
בהרצאה הראשונה, הציגה מאיה מילרד גבעון את נושא צמצום בזבוז המזון, לפיה כ 30% מהפסולת שאנו זורקים לאשפה היא מזון אורגני הראוי למאכל ומושלכת מסיבות שונות: צורתו השונה, בישול בכמויות גדולות, קניות יתר, חוסר הבנה של תוקף המוצרים ועוד. מלבד ההיבט המוסרי שבזריקת מזון, הוצגה גם הפגיעה הכלכלית והסביבתית שנגרמת על ידי בזבוז מזון.
החלק השני של הערב עסק בצרכנות אופנה וקיימות. הפאשניסטה מיכל לוי ארבל, לשעבר כתבת אופנה, הציגה כי אנו לובשים לרוב רק כ 20% מסך הבגדים שיש לכל אחד מאתנו בארון. מיכל הסבירה כי הביגוד הזול והזמין כיום אינו איכותי ברובו ופוגע בנו ובסביבה בכך שמייצר כמויות אדירות של פסולת טקסטיל (במקביל לפסולות נייר/קרטון ופלסטיק העוטפים את המוצרים) וכלה בזיהום הנוצר משינועי הפסולת ברחבי העולם.
מאגף איכות הסביבה נמסר כי בשנת 2020 יתקיימו מפגשי הסברה נוספים בתחום הקיימות והשמירה על הסביבה.