נתניה-עיר אחת, לב אחד
עיריית נתניה קשובה לתושבים, גם בזמנים הקשים.
מאז התפרצות נגיף הקורונה פעלה העירייה במספר מישורים במקביל לרווחת תושביה, ביניהם: חלוקת חבילות מזון וארוחות חמות, חיטוי וניקיון המרחב הציבורי, הקלות לעסקים ובידור "און ליין" ברשת
ראש העיר, מרים פיירברג-איכר: "הימים אינם קלים עבור כולנו, אך חוסנה של החברה הישראלית ותעצומות הנפש שגילו תושבי נתניה במשך שנים רבות ללא ספק יסייעו לנו גם בהתמודדות הפעם. חשוב לי שתושבי העיר ידעו שאנו דואגים להם ויש להם על מי לסמוך ולזכור שעוד נדע ימים טובים מאלה..".
מינהל הרווחה והשירותים החברתיים יחד עם אגף רובעים ושכונות ומאות מתנדבים יצרו כוורת הומה של חלוקת חבילות מזון וארוחות חמות לנזקקים, לקשישים, למבודדים, לאנשים עם מוגבלויות ועוד.
בשעות הפנאי מקיימת העירייה "מופעי לייב" בפייסבוק העירוני של מיטב אומני העיר, במחול, במוסיקה וזמר, ספורט, הרצאות, פעילות ועוד. כמו כן, קיים אגף שכונות "מסיבות מרפסות" לעידוד והעלאת המורל בקרב תושבים היושבים בבתיהם.
מוקד 106 הוא הלב של הפעילות וחלה בו עליה במספר הפניות של למעלה מ- 50 אחוז. המוקד תוגבר וכל פניה נענית בשפות השונות. כמו כן, נפתח "קו חם" לנוער וצעירים להקשיב בטלפון: 9532163- 09.
בנוסף , ביצעה העירייה שורה של פעולות הנדרשות בכל הקשור לניקיון העיר, בדגש מיוחד על שטיפה וחיטוי המרחב הציבורי יחד עם איגוד ערים לתברואה שרון שומרון ומינהל האכיפה-השיטור העירוני פועל כל העת על מנת לשמור על הסדר ולמנוע התקהלויות ומסייע בחלוקת חבילות מזון בשיתוף מינהל הרווחה והשירותים החברתיים.
בשורת ההקלות לתושבים ביטלנו את האכיפה של חניה בכחול לבן ברחבי העיר.
בנוסף, בתחילת המשבר פנתה ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, לשר הפנים בבקשת סיוע לעסקים בנושאים שבסמכות משרד הפנים בלבד. כמו כן, אושרו הקלות כמו דחיה ופריסה של תשלומי הארנונה עד סוף שנת 2020 וסדרה של הקלות נוספות. חברת "מי נתניה" לא תבצע ניתוקי מים בתקופה זו וכך גם הוקפאה הפעילות של הוצל"פ.
העירייה אף הקימה מוקד עסקי מיוחד להנגשת המידע עבור בעלי העסקים במטרה להעניק מידע שוטף. כמו כן הפיקה העירייה קמפיין ייעודי בשלטי החוצות לעידוד צריכה בבתי העסק בנתניה, כולל שירותי און ליין. כמו כן, יזמה מינהלת מרכז העיר קורס לימודי המיועד לעסקים קטנים המעוניינים לעבור לשיווק ומכירת מוצריהם באמצעות האינטרנט זאת לאחר שזוהה הצורך בסיוע לעסקים הקטנים שנאלצו לסגור עקב המצב, המינהלת פעלה במהירות למציאת פתרונות ישימים שיעזרו לעסקים להמשיך ולתפקד כלכלית.
ראש העיר, מרים פיירברג-איכר: "הימים אינם קלים עבור כולנו, אך חוסנה של החברה הישראלית ותעצומות הנפש שגילו תושבי נתניה במשך שנים רבות ללא ספק יסייעו לנו גם בהתמודדות הפעם. אני רוצה להודות לראש הממשלה, השרים ובעיקר לצוותים הרפואיים המתמודדים יום יום, שעה שעה, במסירות יוצאת דופן בכדי לטפל בחולים. חשוב לי שתושבי העיר ידעו שאנו דואגים להם ויש להם על מי לסמוך ולזכור שעוד נדע ימים טובים מאלה..".
עם כל ההיסטריה של הקורונה והמגבלות המתגברות לא לוקחים בחשבון דבר אחד פשוט שיכול בנקל להפחית את מספר הנדבקים יום יום, שעה שעה, ואני מתכוון להתנהלות ברשתות הסופר. הובהר לציבור שהנגיף עובר גם באמצעות משטחים כגון מתכת, פלסטיק ועוד הרבה אחרים ושיש עמידות אפילו למשך 4-5 ימים. משמעות הדבר הוא שאם בן אדם שנושא את הנגיף נוגע בקופסת טונה או כל דבר אחר בסופר הנגיף יכול לעבור לאדם אחר אפילו לאחר כמה ימים וזה שחלק מהאנשים שמים כפפות לא ממש עוזר כי אח״כ בבית מורידים אותם אבל הנגיף נשאר על הקופסה וכל בני הבית שיגעו בה יכולים לקבל את הנגיף ולהעביר אותו הלאה. הקטע עם שמירת המרחק של 2 מטר יעיל רק במקרה שמישהו משתעל או מתעטש עליך. כמה זה כבר קורה? לא יכול להיות שכל כך הרבה אנשים נדבקים בגלל הסיבה הזאת. העניין הוא העברת הנגיף באמצעות משטחים שהרבה אנשים חוץ ממך נוגעים בו וככה זה מועבר מאחד לשני. לעשות ריצה ליד הבית עם עוד כמה אלפים שגרים בשכונה לאומת לרוץ לבד במקום אחר רחוק יותר זה מה שיעזור? באמת? למה אין אכיפת חוק בכניסה לסופר שמחייב כל אדם שנכנס לסופר שיכנס אך ורק עם כפפות? שיחלקו כפפות בכניסה לסופר במקום לעשות הודעות חסרות ערך על שמירה של 2 מטר אחד מהשני ושישטפו את כל המוצרים בבית עם חומר מחטא כדי שהנגיף לא יועבר לכל אחד אחר במשפחה שנוגע במוצר. זה הסיפור, העברת הנגיף באמצעות משטחים משותפים כגון הידית של עגלת הסופר, העט שכולם משתמשים בו לחתום על חיוב כרטיס האשראי, העברת כרטיס האשראי עצמו מיד ליד. מה יעזור הסגר אם אחד הולך לסופר ומביא את הנגיף הביתה לכולם? אבל בסדר, מחר יהיה פקח בטיילת וייתן דוח למישהו שרץ שם לבד בטענה שזה לא קרוב לבית שלו.