שכיר ועצמאי במקביל ? רואה חשבון אריאל גורן
נושא השבוע: שכיר ועצמאי במקביל ?
שמחים להציג את הטור השביעי בסדרת טורים "כלכלה בחיינו – להבין את הכסף" ע"י "שטאובר גורן רואי חשבון"
מזה מאות שנים העולם כולו מושען על התקיימות כלכלית. הכסף מלווה אותנו בחיי היום יום ואנו נדרשים לדעת לקבל החלטות כלכליות מדי יום. בכל שבוע נפרסם טור העוסק בכסף המשפיע על רוב התחומים בחיינו. מטרתנו לתת לכם כלים טובים לקבלת החלטות כלכליות קטנות וגדולות. השבוע נעסוק בנושא חשוב ואפילו קריטי. מסיבות כאלה ואחרות חלקנו יודעים עליו, מעט מידי.
השבוע נעסוק בנושא חשוב ואפילו קריטי. מסיבות כאלה ואחרות חלקנו יודעים עליו, מעט מידי.
שכיר + עצמאי במקביל ? כדאי לקרוא את הטור הבא
רואה חשבון אריאל גורן, שותף במשרד גורן שטאובר רואי חשבון.
המשרד מלווה עסקים בהצלחה למעלה מ- 30 שנה ומטפל בין היתר בהחזרי מס לשכירים.
משרד: רחוב המסגר 55 ת"א אביב. סניף: שדרות טוס לנטוס קריית השרון, נתניה
לשאלות: 03-5616466 ,077-5347234 office@jcpa.co.il
פייסבוק: אריאל גורן רואה חשבון
שכיר ועצמאי במקביל ?
אנשים רבים בוחרים בתחילת דרכם העצמאית להמשיך ולעבוד כשכירים, לקבל משכורת קבועה ובטוחה, כזו שתאפשר בטחון כלכלי.
במקביל, קיים הרצון לפתוח עסק עצמאי, להשתמש בכישורים ובקשרים שנוצרו לאורך השנים ולייצר הכנסה נוספת, שיכולה להתפתח ולגדול במהלך השנים. אמנם הזמן שניתן להקדיש לפיתוח העסק מצומצם יותר, אולם המשכורת מאפשרת לבחור את הזמן והדרך הנכונה לעשות זאת.
כאשר מתנהלים בצורה כזו, גם כשכירים וגם כעצמאים חשוב להכיר מספר עובדות חשובות, המשפיעות על ההחלטה האם להתנהל באופן זה ומה נדרש מאתנו לעשות.
ראשית, כאשר ההכנסה היא ממשכורת ובנוסף הכנסה מעסק, לא מבצעים תיאום מס.
מה שנדרש לעשות , לחשב את ההכנסה השנתית הכוללת גם מההכנסה ממשכורת וגם מעסק ולבדוק מהי חבות המס השנתית הצפויה. המעסיק ינכה את המס מהמשכורת שלכם אולם את המס אותו אמורים לשלם כעצמאים עליכם לשלם בעצמכם.
היות ובמהלך השנה מדובר בהערכה, כיוון שאיננו יודעים בוודאות מהו הרווח הצפוי בעסק, משולמות מקדמות מס הכנסה, המבוססות על אותו חישוב שביצעתם.
רצוי שהחישוב יתבצע על ידי רואה חשבון, שיכול לבחון האם המקדמות ששולמו במהלך השנה אכן תואמות את הרווח הצפוי כך, לא תופתעו לאחר הגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה, ולא תצטרכו לשלם הפרש מס בשל חישוב לא מקצועי או לא מעודכן.
שנית, חשוב לדעת עצמאי שהוא "עוסק פטור" צריך לפתוח תיק עצמאי בביטוח לאומי ולשלם עבור עצמו דמי ביטוח לאומי. גם כאן, דמי הביטוח הלאומי שיש לשלם מחושבים מההכנסה החייבת הצפויה מהעסק. בנוסף, המקדמות המשולמות לביטוח לאומי הם אלה הקובעות את הגמלה הצפויה במקרה של דמי לידה לאישה או פגיעה בעבודה ולכן חשוב לעדכן את ביטוח לאומי במקרה של שינוי בהכנסה הצפויה.
לסיכום, שילוב של עבודה ומשכורת קבועה עם פתיחת עסק קטן הוא דבר נפוץ כיום. לעתים זה מתוך הכרח ולעיתים זהו הרצון והשאיפה שלנו להיות עצמאיים ולהגשים את עצמנו. כך או כך, חשוב לעשות זאת נכון, ולהתייעץ עם איש מקצוע שילווה אתכם בתהליך.
טיפ השבוע – תיאום מס לשכירים
כאשר עובדים בשני מקומות עבודה או יותר או אם כאשר יש שינוי במקום עבודה במהלך השנה כדאי לבצע תיאום מס. למעשה, בתיאום מס מתבצע חישוב של ההכנסה הצפויה מכל מקומות העבודה ושיעור המס הצפוי.
את האישור שמתקבל לאחר ביצוע תיאום המס יש להעביר למעסיקים, ובהתאם לאישור מנוכה המס מהעובד.
מה קורה אם עובדים בשני מקומות ללא תיאום מס ? גם אם השכר במקום העבודה השני נמוך, המעסיק ינכה מהמשכורת מס מקסימלי של 47%.
כדי לקבל חזרה את המס ששולם ביתר, יש להגיש בקשה להחזר מס, מה שכרוך בעלויות נוספות וכן זמן רב עד שמתקבל ההחזר.
כיום פשוט וידידותי מאוד לבצע תיאום מס באינטרנט, באתר רשות המיסים בקישור הבא:
https://secapp.taxes.gov.il/logon/LogonPoint/tmindex.html