מתמטיקה רביד כהן
באדיבות רביד כהן, מורה למתמטיקה, מנהל מרכז למידה קריית השרון "פשוט"
לתושבי השכונה, שיעור היכרות בחינם !
לשאלות: 054-3974328
מייל: pashutcontact@gmail.com
פייסבוק: https://www.facebook.com/pashut100
טור השבוע :
עצות זהב לקראת בחינת הבגרות במתמטיקה.
לגזור ולשמור!
בגרות החורף במתמטיקה קרבה, רבבות תלמידים נרגשים ,ייגשו לבחינה בעוד פחות מחודש. המאמץ הרב לאורך השנים, התרגולים הרבים בכיתה, הבחינות המאתגרות, ההכנות ושיעורי הבית האינסופיים מתנקזים לרגע אחד משמעותי–בחינת הבגרות במתמטיקה !
הפעם אני רוצה לתת לילדכם מגוון טיפים סופר מועילים שיעזרו להם בזמן אמת לקראת הבחינה במתמטיקה ובמהלכה.
לפני הבגרות:
- קשה בתרגול קל בבגרות – תרגול, תרגול ועוד פעם תרגול ! חשוב לחדד כי ככל שנתרגל יותר כך נחשף למגוון רחב יותר של סוגי שאלות ובכך ננטרל כמעט באופן מוחלט את הסיכוי ל"הפתעות" לא נעימות בבחינה.
- תרגול בחינות בגרות משנים עברו – באמצעות תרגול זה תוכלו להכיר את מבנה הבחינה ואת רמת הקושי הצפויה לכם בבחינה. נוסף לכך תוכלו להבין אילו נושאים ושאלות שכיחים יותר בבחינות ולהם יש להקדיש תשומת לב רבה יותר במהלך הלמידה לבחינה.
- מיקוד וטיפול בנקודות תורפה – חשוב לא לדלג על נושאים מאתגרים, ההפך הוא הנכון, בהם מומלץ לתת דגש ולא להרפות. ניתן להיעזר בסרטונים ברשת, לבקש עזרה מחבר או לפנות לעזרה מקצועית ממורה פרטי בעל ניסיון רב בהגשה לבחינות הבגרות.
- זיהוי שגיאות באופן עצמאי – בבחינת הבגרות לא נוכל לאמת את הפתרונות (כפי שרובנו רגילים לעשות) עם התשובות שבספר הלימוד. עליכם לזהות שגיאות ותשובות לא הגיוניות, לחזור מספר שלבים אחורה בדרך הפתרון ולנסות לאתר את הטעות. תופתעו לגלות שכאשר תסרקו את הפתרון שלכם אתם תמצאו את השגיאה במהירות ! נסו זאת !
בזמן הבגרות:
- סריקה מהירה – ראשית קראו את כל השאלות, כאשר המטרה היא לזהות שאלות שהן יותר ידידותיות עבורכם. סמנו בקצרה ליד כל שאלה את הנושא אליה שייכת השאלה, נוסחאות רלוונטיות שלא מופיעות בדף הנוסחאות וכל דבר שעשוי לעזור לכם בדרך אל הפתרון.
- מהקל אל הקשה – התחילו לענות על השאלות הקלות עבורכם, אין חובה לענות על השאלות לפי סדר הופעתן. המטרה לצבור נקודות ! זכרו כי כדאי להתחיל עם שאלות קלות המביאות לתחושה נוחה ונעימה מאשר להתמודד בתחילת הבחינה עם שאלות קשות שעשויות להוציא אתכם מריכוז ולהביא אתכם למצב של חרדה ובלבול.
- מיקוד – שימו לב למילות מפתח והתייחסו לכל נתוני השאלה, זכרו להשתמש בכל נתוני השאלה ! אין נתונים מיותרים.
- חלוקת זמן– חשוב מאוד לזכור כי המבחן מוגבל בזמן, יש לחלק את הזמן בצורה נכונה. אם נתקעתם בשאלה מסוימת או שאתם רואים שחרגתם מהזמן שהקצבתם עבור השאלה, אל תתעכבו והמשיכו לשאלות הבאות.
- אל תדלגו על שלבים, שמרו על סדר וניקיון – נמקו ופרטו איך הגעתם למה שהגעתם, בלי לדלג על שלבים. אם תעבדו מסודר ובפרוט הבוחן יוכל להבין את דרך המחשבה שלכם, ואם טעיתם בדרך אולי לא תאבדו את כל הנקודות על השאלה. הקפידו לנמק ולרשום את כל שלבי החישוב. מומלץ לסמן במרקר או למסגר תשובות סופיות. הקפידו לשמור על סדר וניקיון הדף.
- שימוש במחשבון – בזמן הבחינה חייבים לסמוך על המחשבון ורק עליו. המחשבון, בשונה מאתנו, לא מצוי בלחץ ולא טועה. בשום פנים ואופן, אל תעשו חישובים "בראש".
- אל תמהרו למחוק – במידה והפתרון לא לטעמכם והחלטתם לפתור את אותה שאלה פעם נוספת, אין למחוק את הפתרון הקיים אלא לאחר שפתרתם בפעם השנייה. לבסוף מחקו את מה שניראה פחות טוב מבין שני הפתרונות. זכרו שגם שאלה שיש בה טעויות עשויה להביא לניקוד מסוים, מה שאי מענה על שאלה/מחיקתה לא יזכה באף נקודה.
- ניקוד מצטבר (רלוונטי לשאלונים 801/802 בלבד) – בשאלונים בהם הניקוד מצטבר חובה לענות על כל השאלות ואפילו על סעיפים בודדים. זכרו שבשאלונים מצטברים הניקוד המצטבר גבוה ממאה ופתרון כל השאלות יבטיח ציון מקסימלי.
- סיום הבחינה ויציאה מחדר הבחינה – לאחר שעניתם על כל השאלות, חזרו שוב ובדקו שלא שכחתם סעיף או פרט נוסף שנדרש מכם. אל תמהרו לצאת הביתה, צאו רק בסיום הבחינה ! נצלו כל דקה ודקה, זכרו הציון הוא תמצית לימוד המתמטיקה שלכם לאורך כל 12 שנות הלימוד, השקיעו בבדיקות ובמאמץ נוסף זאת כדי למקסם את ציונכם.
זכרו, "תמציתה של המתמטיקה היא לא לסבך דברים פשוטים כי אם לפשט דברים מסובכים" – ס.גאדר.
בהצלחה רבה !!!
רביד כהן