המכללה העירונית להשכלה מבית "רגעים" – העמותה לחינוך בלתי פורמלי, מציעה לעולים חדשים בנתניה את האפשרות ללמוד באולפן האלטרנטיבי "ביאליק", ב-100% מימון של משרד הקליטה, בכיתות קטנות עד 8 תלמידים ובכך ללמוד ו/או לשפר את השפה העברית בנוסף ללימודים באולפן העירוני.
האולפנים משמשים כשער הראשון למפגש בין העולים החדשים ובין החברה הישראלית, על כן רכישת השפה העברית הינה תנאי הכרחי ומהותי להצלחת תהליך הקליטה בישראל. לאור היקף העלייה הנרחב, ומאפייניו השונים והייחודיים קיבלה הנהלת משרד הקליטה בסוף שנת 2015 החלטה לאפשר מסלול "סיוע נוסף בלימוד השפה העברית", בדמות אולפנים אלטרנטיביים.
אולפן "ביאליק" מבית "רגעים" היה אחד מהראשונים בארץ שהתגייס למשימה, מאז ועד היום פעלו באולפן 120 כיתות בהן למדו כ-700 עולים ממדינות שונות. היתרון באולפן אלטרנטיבי מעבר להיותו מסובסד ב-100% מימון, הוא העובדה שמספר התלמידים בכיתה נמוך משמעותית, עד 8 משתתפים ולא יותר מכך. דבר המאפשר למורים ללמד בצורה אינטימית, פרטנית ובאווירה משפחתית. מלבד הנוכחות בכיתה עושה רושם כי התלמידים בנתניה מתגבשים לכדי משפחה אחת גדולה ששומרת על קשר גם לאחר סיום הלימודים. לא אחת קיימו בוגרי האולפנים מפגשי תרבות ופנאי ואף חוגגו יחד את חגי ישראל, מורים באולפן נרתמו לעזור ולסייע לתלמידים גם בסידורים האישיים שלהם. "בתקופת הקורונה, החברות שנרקמה בין העולים החדשים היוותה עבורם קרקע פוריה להפגת הבדידות" , כך נמסר מנהלת המכללה העירונית להשכלה, הגב' אליס יאמפולסקי שהוסיפה כי "קשרים מזוג זה ניתן לפתח רק באמצעות יחס אישי וכיתות קטנות שרואות ונותנות מקום וביטוי לכל אדם".
לאור המאורעות בעולם, מירה קישיניובסקי, מורה באולפן של המכללה העירונית להשכלה, לקחה על עצמה בהתנדבות מלאה לטפל בכל נושא התרומות לפליטים שמגיעים ארצה מאוקראינה. חדר שלם במכללה הוסב למחסן אליו מועברים מידי יום תרומות של פריטים חדשים לצד פריטים יד2 וכל זאת ברוח "ואהבת לרעך כמוך".
אם אתם עולים חדשים עד 10 שנים בארץ ורוצים ללמוד או לשפר את השפה העברית, מוזמנים ליצור קשר עם המכללה העירונית להשכלה מבית "רגעים". זכרו מדובר בכיתות עד 8 תלמידים ובמימון 100% של משרד הקליטה! ניתן בכל עת לבדוק פרטים במשרדי המכללה בטל' 09-8620027