דג הפורל הזוכה לאחרונה לביקוש הולך וגובר, הינו דג איכותי, עסיסי ובריא במיוחד אודות לערכי האומגה 3 שבו.
הפורל גדל במימיו הצלולים של נחל הדן, הוא בעל טעם מעודן, מכיל מעט עצמות וסופג באהבה כל שילוב וטעם.
פרחי פורל בעשבי תיבול
ממטבחו של השף אסף מישקובסקי
קרדיט צילום: אנטולי מיכאלו
מצרכים:
-2 יחידות פילה פורל נקי מעצמות והידרות {דג אחד}.
-מיץ לימון טרי משני לימונים.
-גרידת לימון
-2 שיני שום טריות קלופות וקצוצות דק.
-צרור כוסברה קצוץ
-צרור פטרוזיליה קצוץ.
-2 יח' בצל ירוק קצוץ
-טימין קצוץ.
-צלפים 5 יח'
-1/4 כוס שמן זית.
-מלח גס , פלפל שחור גרוס
-עלי מיקרו בזיליקום טריים.
אופן ההכנה:
מערבבים בכלי את כל עשבי התיבול חוץ מעלי הבזיליקום, מוסיפים שמן זית , מיץ לימון,
שום ,מלח ופלפל גרוס.
-מניחים את פילה הפורל כשצד העור כלפי מטה, ממלאים בעשבי התיבול ומגלגלים לצורת רול {פרח} .
-משפדים ע"י שיפוד ארוך בכדי לשמור על הצורה בזמן האפייה.
-יוצקים מעל הפרחים עוד מנוזל עשבי התיבול ואופים בתנור למשך כ25 דקות בחום של 180 מעלות.
-אופן ההגשה:
מסדרים במרכז צלחת את שני פרחי הפורל מעטרים בעלי בזיליקום טריים וגרידת לימון
דגי פורל ממולאים בפטריות
ממטבחו של השף יניב פרטוש תמיר ל"דגי הדן"
קרדיט צילום אסף רונן
מתכון ל-8 סועדים
חומרים:
2 דגי פורל בינוניים
2-3 כפות מיץ לימון
150 גרם פטריות טריות
מלח ופלפל לבן
1 כף שמן חמניות או שמן תירס
1 בצל קצוץ
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס יין לבן
1/4 כוס חלב דל שומן 1%
1 כפית מחוקה עמילן תירס
1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
קורט סוכר
2 כפות שקדים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הדגים, מנגבים במגבת נייר, מטפטפים את מיץ הלימון מבפנים ומבחוץ, ומשהים 5-6 דקות.
בינתיים מנקים את הפטריות, פורסים לפרוסות דקות, מתבלים במלח ופלפל לבן, מערבבים ומשהים למשך 3-4 דקות. יוצקים את השמן לסיר רחב מאד, שיכיל את הדגים בשלמותם. מחממים, מוסיפים את הבצל ומאדים על אש בינונית עד שיתרכך.
ממלאים את הדגים בפרוסות הפטריות ומניחים על הבצל המאודה. יוצקים את מיץ הלימון ואת היין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאד 1-0-12 דקות.
יוצקים את החלב לקערית, בוללים בו את עמילן התירס, מוסיפים את אבקת המרק והסוכר ובוחשים היטב.
יוצקים את התערובת על דגים, ומטלטלים את הסיר, כדי שהרוטב יתערבב היטב בציר הדגים מבלי לפורר את הדגים.
מביאים אל סף רתיחה ומוציאים מיד מן האש.
בעזרת כף שטוחה מוציאים את הדגים בזהירות ומניחים על צלחת הגשה מוארכת.
יוצקים עליהם את הרוטב וזורים את השקדים הקצוצים.
מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה מבושלים או אפויים.
דג פורל- למען הבריאות שלך
דגי מים קרים כגון פורל, מכילים בממוצע רמה גבוהה פי 3 של חומצות אומגה 3 , בהשוואה לדגי ים ולדגי בריכות אחרים.
מחקרים רבים שנערכו בעשור האחרון מייחסים לחומצות השומן מסוג אומגה 3 את התכונות הבאות:
- מניעת מחלות לב והקטנת שיעור התמותה מהתקפי לב
- הפחתת הסיכון לסוגים אחרים של סרטן
- הפחתה של מחלות הקשורות בדלקות מעיים כגון chron's disease ודלקות כלי דם.
- הפחתה של הפרעות בתפקוד הכליות
- הגברה של חדות הראייה
- שיפור הפעילות המוחית כגון ריכוז, למידה וזיכרון
- מיתון דיפרסיות
- הקטנת הצמיגיות בגם והורדת ה"דביקות" של טסיות הגם בעורקים ועל ידי כך גורמת להפחתה משמעותית של הסיכוי להתקפי לב
- הקטנת רמת הטריגליצרידים (שומנים) בדם דבר חשוב במיוחד לבעלי כולסטרול גבוה. בנוסף, נמצא כי חומצות האומגה 3 חיוניות לגדילה והתפתחות נוירולוגית של עוברים ותינוקות
לתכונות אלו ישנה חשיבות רבה , ולכן ארגוני בריאות כגון אגודת הלב האמריקאית ממליצים על אכילה של שתי ארוחות דגים בשבוע לפחות.
העובדה שדגי הפורל של ישראל גדלים במים הזכים של נחל הדן מבטיחה שהם יהיו נקיים ממתכות כבדות, כימיקאלים וזיהומים שונים בעוד דגי ים המיובאים לישראל עשויים להיות חשופים לזיהומים אלו.