השף מוריס מונייר, מעניק מתכון להכנת סופגנייה מיני מיני בריוש, עם מילוי זוקיני, אותו הגה והכין בשיתוף פעולה עם השף קונדיטור ערן שוורצבד.
להכנת הבצק – 30 יח' מיני מיני סופגניות
500 ג' קמח (שטיבל 2)
25 ג' שמרים
80 ג' סוכר
140 מ"ל חלב
200 ג' (4 יח' M) ביצים
8 ג' מלח
גרידה מרבע תפוז
חצי שקית סוכר וניל
80 ג' חמאה
אופציה: כף ברנדי
הוראות הכנה לבצק
בקערת מיקסר מניחים את השמרים, סוכר, חלב ומערבבים עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז, סוכר וניל וביצים ולשים בעזרת וו לישה למשך 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 5 דקות.
מניחים את הבצק בקערה עד הכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה בחדר).
מחלקים למנות של 35 גרם ליחידה, מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית משומנת ולהניח בתנור סגור ולא מחומם להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה).
מרתיחים סיר עם שמן עד לחום של 165-170 מעלות (רצוי לעבוד עם מד חום) ומטגנים כ2-3 דקות לכל צד עד להשחמה.
למלית זוקיני:
150 ג' גבינת שמנת
150 ג' גבינת פטה 16%
שן שום כתוש
200 ג' קוביות קטנות זוקיני
פרוסות זוקיני ירוק וצהוב
15 ג' נענע קצוצה
מלח
פלפל
מיני בזיליקום
הוראות הכנה למילוי:
צולים את קוביות הזוקיני ופרוסות הזוקיני בתנור בחום 180 מעלות במשך 10-12 דק'.
מערבבים הכל (חוץ מפרוסות הזוקיני ומיני בזיליקום) ומזלפים בעזרת שק זילוף לסופגניות.
מסדרים את פרוסות הזוקיני ירוק-צהוב-ירוק (3 פרוסות) על הסופגנייה. מוסיפים עלה מיני בזיליקום.
בתאבון וחג חנוכה שמח