זה המתכון הסודי של אורלי קעטבי שזכתה בתחרות החמין של הקרייה.
מצרכים:
– קילו וחצי בשר בקר ( אסאדו \ חזה עם עצם)
– 2 כוסות שעועית לבנה (שרויה במים)
– 2 גזרים
– 3תפוחי אדמה
– חתיכות דלעת
– 2עלי סלרי
– 2בצלים גדולים
– 1-2 פלפלים חריפים
– 2 כפות גדושות רסק
תבלינים: פלפל שחור(חצי כף), בזאר ( כף),פפריקה מתוקה (כף וחצי),
מלח גס(חצי כפית) ומרק עוף(כף וחצי).
תוספות: 2-3 ביצים וקוקלה (סוג של קציצה מסולת).
אופן ההכנה:
תחילה יש להכניס את הבשר עם 2-3 כפות שמן לתוך הסיר ולטגן מכל הצדדים עד לסגירה של הבשר. לאחר מכן, יש להוציא את הבשר לצלחת נפרדת.
בסיר עצמו יש לשים את הפלפל החריף, בצל, סלרי, גזר ודלעת ולטגן קלות 3-5 דקות.
ואז, להוסיף את הרסק והפפריקה המתוקה ולערבב במשך 2-3 דקות.
להוסיף מים רותחים עד לגובה של חצי סיר ולהכניס את הבשר, השעועית ותפוחי האדמה.
יש לחכות עד לרתיחה (אש גבוה כ-20 דקות) ולהוסיף את הבזאר, פלפל שחור ומרק עוף.
במידה ואתם מעוניינים גם בתוספות זה הזמן להכניס את הביצים וקוקלה בצורה מסודרת מעל הבשר ולבשל על אש בינונית כ30 דקות.
להכניס לתנור כל הלילה (בדקו מדי פעם שלא חסר נוזלים, במידה וכן הוסיפו מים).
• מי שאוהב את החמים טיפה מתקתק יש אפשרות להוסיף כף וחצי של סילן.
הכנת הקוקלה:
2 כוסות סולת, 3 ביצים, רבע כוס שמן או שומן כבש, 3 שיני שום, חצי בצל קצוץ, חצי חבילה כוסברה, פפריקה מתוקה/חריפה, בזאר ופלפל שחור – לערבב הכל בקערה אחת וליצור עיגולים בגודל של תפוח אדמה בינוני.
בתאבון!
בגודל של תפוח אדמה בינוני.
אורלי זכתה בפרס ראשון בשווי 1,200 ₪ מתנת חבוש סניף מרכז אלון
מיקסר מקצועי mix-chef, הספק W800, מנוע רב עוצמה 1.1 כ"ס. בסיס רחב ליציבות בזמן העבודה. קערת נירוסטה גדולה 5.5 ליטר עם מכסה למניעת התזה. 3 מערבלים להקצפה, לישה וקיפול עם התאמה לדפנות ותחתית הקערה. 10 מהירויות הפעלה. מכסה שקוף לקערה למניעת התזה.