בשבוע הזה, אנחנו מזמינים אתכם לפנק את עצמכם במתכון טעים-טעים של פאי טונה, באדיבות טונה סטארקיסט…
חג הפסח חלף, וגם המימונה… וסוף סוף חזרנו לשגרה של חמץ!
שיהיה בתיאבון!
(המתכון מיועד לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)
חומרים לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
שמן הזית שסונן מקופסאות הטונה
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח
3/4 גביע אשל
חצי כוס עלי בזיליקום
חומרים למילוי:
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות – יש לשמור את השמן בצד)
2 ביצים
5 כפיות מיונז
1/2 כוס חלב
4 כפות גבינה צהובה מגוררת
1 כף אבקת מרק עוף
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.
- את המילוי מערבבים ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
- אופים על חום בינוני 180 מעלות ל-45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.
- מגישים חם, מומלץ להגשה עם סלט ירקות טרי.